Halka arz edilecek olan Koroplast kimin, ortakları kimler? Sermayesi ne kadar? Ne zaman kuruldu? Koroplast hisse alınır mı?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bültenle Koroplast'ın halk arzını duyurdu. Yapılan duyuru sonrasında yatırımcıların Koroplast araştırmaları artmaya başladı. Peki, Koroplast kimin, ortakları kimler? Koroplast hissesi alınır mı? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

19.07.2022-13:21 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-13:21) Halka arz edilecek olan Koroplast kimin, ortakları kimler? Sermayesi ne kadar? Ne zaman kuruldu? Koroplast hisse alınır mı?

SPK onayı sonrasında Koroplast halka arz ile ilgili araştırmalar arttı. Şirket hisseleri ile ilgili yatırımcı ve piyasa takipçilerinin araştırmaları yoğunluk kazandı. Peki, Koroplast ne zaman halka arz edilecek? Koroplast hisset fiyatı ne kadar olacak, hisse alınır mı? İşte detaylar...

Koroplast halka arz fiyatı belli oldu mu?

Koroplast hissesi 4,68 TL'den halka arz edilecek. Şirket, halka arzdaki gelirin büyük bir bölümünü Türkiye İş Bankası ile TSKB'den aldığı 12,6 milyon avroluk borcundan kalan 7,44 milyon avrosunu ödemek için kullanmayı planlıyor. Elde edilen gelirin kalanı da tahvil alımlarında kullanılacak.

Koroplast hisse sembolü ne olacak?

Koroplast hisse sembolünün KRPLS olacağı öğrenildi.

Koroplast halka arz şirket taahhüdü nedir?

- Bir sene boyunca satış olmayacak,

- Bir sene boyunca halka arz fiyatından düşük satış olmayacak,

- Fiyat istikrarı yapılırken alınan payların geri satışı yapılmayacak.

Koroplast hissesi kimlere pay edilecek?

Hisselerin yüzde 25'lik kısmı bireysel yatırımcılara, yüzde 25'lik kısmı yüksek başvuruda bulunan yatırımcılara, yüzde 40'lık kısmı yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'luk bölümü de yurt dışı kurumsal yatırımcılara pay edilecek.

 koroplast

Koroplast kimin, hangi ülkenin?

Koroplast 1973'te kurulan Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri San. ve Dış Tic. A.Ş bünyesinde üretimi yapılan çöp poşeti ve buzdolabı poşeti başta olacak şekilde; streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet gibi mutfak ürünleri ve cam bezi, temizlik bezi gibi temizlik ürünleri üreten markadır.

Koroplast, 2017'de Actero Group tarafından çoğunluk hisseleri satın alınmış olan Kozoro Ambalaj San. ve Tic. A.Ş'nindir. 

Actero Group Limited'in merkezi İngiltere'ye bağlı özerk bir adada yer almaktadır.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal