Halk TV Sahipleri Çanakkale'yi Yağmalıyor mu?

Halk Tv'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun kardeşi İbrahim Özdemir'in gelen haberlere göre, Çanakkale Ayvacık'a kaçak plaj ve et restoranı açtığı öğrenildi.

28.06.2021-11:32 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-12:47) Halk TV Sahipleri Çanakkale'yi Yağmalıyor mu?

Geçen sene Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun kardeşi İbrahim Özdemir'in Çanakkale Ayvacık'a kaçak plaj ve et restorandı açtığı tespit edildi.

İl Özel idaresi tarafınca mühürlenmiş olan binanın mührünün kırılarak inşaatına başlandığı ortaya çıkaran olay iddiaya göre şu şekilde gelişti:

 'Özdemir' olan soyadını mahkeme kararı ile 1989 senesinde 'Mahiroğlu' olarak değiştiren Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun kardeşi İbrahim Özdemir geçen sene ise Çanakkale Ayvacık'a bağlı Sazlı Köyü sınırlarındaki denize sıfır mesire yerini Orman Bölge Müdürlüğü'nden senelik 155 bin Lira bedelle 20 seneliğine kiraladığı öğrenildi.

783 metrekarelik alanda bulunan kır lokantası için imar affından yararlanan fakat hiçbir hakkı olmadığı halde eski yapıyı bir gece yarısı gizlice yıkan İbrahim Özdemir, izin almadan 322 metrekarelik et balık restoranı yaptırdı ve denizi de taşla doldurarak sahile şezlong atıp iskele kurdu.

Çevrede bulunan site sakinlerinin yapmış olduğu şikâyeti ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, 27 Mayıs tarihinde kaçak yapıya dair tutanak tuttu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, binanın 2. derecede doğal sit alanında kaldığını, kıyı kenar sahiline 50 metre mesafe çizgisinin de ihlal edildiğini öğrenerek kaçak binayı mühürledi.

Mührü kırarak gizli gizli inşaattaki eksiklikleri tamamlayan İbrahim Özdemir, sadece CHP'lilerin ve özel davetlilerin katılabileceği gizli bir açılış gerçekleştirdi.

TAM KADRO KATILDILAR

Kaçak tesisinin açılışına katılanlar isimler ise: 

Muharrem Erkek, Veli Ağababa, Mahmut Tanal, Seyit Torun (CHP Genel Başkan Yardımcıları), Ali Mahir Başarır, Ülgür Gökhan (Çanakkale Belediye Başkanı), Ensar Aytekin, Tahsin Tarhan (CHP'li milletvekilleri), Mustafa Özacar (Gelibolu Belediye Başkanı), Mesut Bayram (Ayvacık Belediye Başkanı), Hakan Can (Bozcaada Belediye Başkanı), Cengiz Balkan (Küçükkuyu Belediye Başkanı) Erdal Doğan (Çardak Belediye Başkanı)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal