Halk İstanbul için kararını verdi: Anket sonuçları Bayraktar diyor

İstanbul’da seçmen davranışlarını etkileyen faktörler ve İstanbul Belediye Başkanlığı ile ilgili oy tahmini araştırması gerçeği ortaya çıkarttı. Vatandaş İstanbul Belediye Başkanı olarak Selçuk Bayraktar'ı görmek istiyor. İşte detaylar...

28.11.2023-12:43 - (Son Güncelleme: 29.11.2023-09:17)

Sosyal medyada sık sık İstanbul Belediye seçimleri için AK Parti’den, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aday gösterileceği iddia edildi. Ancak İstanbul’da seçmen davranışlarını etkileyen faktörler anketinde, belediye başkanı için vatandaşların adayının Selçuk Bayraktar olduğu yayımlandı.

Selçuk Bayrak İBB adayı mı?

İstanbul Belediye Başkanlığı ile ilgili oy tahmini kapsamında CATİ Anket tarafında 8 ile 15 Kasım 2023 tarihleri arasında, İstanbul geneli 39 ilçe kapsamında, 18 yaş ve üstü 3 binden fazla vatandaş ile görüşüldü. Ankette; megakentin Ekrem İmamoğlu yönetimindeki 5 yıllık süreçte yıprandığı, ciddi ulaşım sorunları ve altyapı sorunları yaşadığı gerçeğinin altı çizilerek, İmamoğlu’nun İstanbul’daki başarısızlık oranının yüzde 43,8 olduğu belirtildi. 

İBB’de İkinci Devrim için Selçuk Bayraktar Sesleri

Düzenlenen ankette; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde; sadece iki aday yarışırsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna katılımcılar, yüzde 36,5 oy ile Ekrem İmamoğlu, yüzde 46,5’lik oy ile Selçuk Bayraktar cevabını verdi. Yapılan güncel anketten de anlaşılacağı üzere vatandaş, memnun olmadıkları Ekrem İmamoğlu yönetimini değiştirmek, yerine ise  Selçuk Bayraktar'ıı İBB Başkanı olarak görmek istiyor. 

AK Parti İBB Başkan adayı kim?

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal