Halk Ekmek Bayiliği Nasıl Alınır?

Her bütçeye uygun fiyatlarıyla Halk ekmek pek çok ailenin ekmeğini aldığı yerlerdir. Halk ekmek büfesi nasıl açılır? Halk ekmek bayiliği nasıl alınır?

24.02.2021-12:34 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-12:34) Halk Ekmek Bayiliği Nasıl Alınır?

Sofraların olmazsa olmazıdır ekmek. Dar gelirli ailelerin fiyatları sebebiyle tercih ettiği halk ekmek büfesi nasıl açılır? Halk ekmek bayisi açmak için hangi evraklar gereklidir? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde.

Fiyatların düşük olması sebebiyle dar gelirli vatandaşlarımıza kaliteli temiz ekmek ihtiyacını karşılayan Halk Ekmek, Edirnekapı’ daki fabrikasıyla çalışmaya başlamıştı ve daha sonra çok talep ve üretim gerektirmesi nedeniyle yanına 2 fabrika daha eklendi. 

HALK EKMEK BAYİLİĞİ NASIL ALINIR?

Halk ekmeğinin en önemli özelliği diğer satışlara göre % 40 ucuz olması ve el değmeden üretilip belediyeler tarafından sürekli kontrol ediliyor olmasıdır. Halk ekmek bayisini asgari ücretten az gelirinizin olduğunu belirten SGK’dan belge aldığınız bir kağıtla belirtmeniz gerekiyor. Bunun akabinde size en yakın belediye’ ye gidip gereken şartları birinci ağızdan dinleyin. 

Çünkü kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler sizin bu işi açmanıza engel olabiliyor. Açacak durumunuz varken önünüze bir set çekmeden bu iş imkânını uzmanlarıyla birlikte değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. Gereken şartları dinledikten sonra size en yakın belediyeye giderken yanınızda bulunması gereken bazı evraklar şöyledir;

Nüfuz cüzdanı

İkametgâh belgesi

Gelir belgeniz

Adli sicil kaydı

Vergi belgeleri

Bayilik almak isteyen kişinin asgari ücretten az aldığına dair Sgk’dan maaş kâğıdı belgesi alması gerekir. 

HALK EKMEK BÜFESİ BAYİLİĞİ

Belediyeler halk ekmek satmak için büfeler kurar ya da siz büfe yeri belirleyip oraya bayilik alabilirsiniz. Yalnız bir büfeyle diğer büfe arasında 100 metre kadar mesafe olması şartı vardır. Belediye bu bayilikleri kurar ve sizden aylık çok küçük bir miktar kira alır.

Zaten kazancınız bol olacağı için bu kiranın size bir zararı olmayacaktır. Gecen senelerde kiralar 3 ayda bir veriliyordu. Yeni sistemde ne durumda olduğunu bilmek için belediyelere mutlaka müracaat etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal