Halk ekmeğe zam mı geldi? İstanbul halk ekmek fiyatı ne kadar? İşte güncel halk ekmek fiyatları

Ankara’da Halk Ekmek fiyatının 3 TL’ye yükselmesi sonrasında gözler İstanbul’un Halk Ekmek fiyatlarına çevrildi. Peki Halk ekmeğe zam mı geldi? İstanbul halk ekmek fiyatı ne kadar? İşte güncel halk ekmek fiyatları...

05.08.2022-15:56 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-15:56) Halk ekmeğe zam mı geldi? İstanbul halk ekmek fiyatı ne kadar? İşte güncel halk ekmek fiyatları

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı son dakika açıklamasına göre uzun bir süredir 2 TL’den satışa sunulan Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı 8 Ağustos Pazartesi'nden itibaren 3 lira olarak belirlendi. Bu gelişmenin ardından İstanbul ve İzmir’deki Halk Ekmek fiyatlarının güncel hali merak ediliyor. Peki Halk ekmeğe zam mı geldi? İstanbul halk ekmek fiyatı ne kadar?

İstanbul halk ekmek fiyatı ne kadar?

Maliyetlerin sürekli olarak artmasına rağmen Halk Ekmek fiyatlarının 2 TL’de sabit tutulduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekmek üretiminde kullanılan kalemlere gelen zamlara da değindi ve 2 Mart 2022 tarihinden beri unda yüzde 80, mayada yüzde 81, elektrikte yüzde 67, doğal gazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve diğer kalemlerde (amortisman, bakım vb.) yüzde 17 fiyat artış yaşandığı belirtildi. 

Halk Ekmek

Halk ekmeğe zam mı geldi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’daki yeni uygulamanın İstanbul ve İzmir’de de yapılacağını söyleyerek Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır. Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır." ifadelerine yer verdi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal