Halil Umut Meler Kimdir?

Beşiktaş- Fenerbahçe derbisi hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Bu açıklamanın ardından taraftarlar "Halil Umut Meler kimdir?" sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Peki, Halil Umut Meler kimdir? Hangi takımlıdır?

18.03.2021-09:48 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-09:48) Halil Umut Meler Kimdir?

Futbol camiasındaki haberler ve son dakika haberleri ile birlikte merak edilen konular da değişiklik gösteriyor. Süper Lig'de Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Bu son dakika gelişmesiyle birlikte Halil Umut Meler'in özel ve profesyonel yaşamı merak konusu haline geldi.

HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Halil Umut Meler İzmir'in Selçuk ilçesinde 1986 yılında doğdu. Meler, aslen Makedon göçmenidir. Başarılı hakem evlidir. Halil Umut Meler'in eşi de İzmirlidir. Fifa kokartlı hakem eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimini takiben hakemlik kariyerine başlangıç yapmıtır. Okulunu bitirdikten sonra ise İzmir’e dönüş yapan Halil Umut Meler, burada il hakemliği yapmış ve başarılı olarak 2013 yılında Ulusal kategoriye çıkma başarısı göstermiştir. 

HALİL UMUT MELER HAKEMLİK KARİYERİ

halil umut meler

Halil Umut Meler'in ilk Süper Lig maçı 18 Eylül 2015 tarihinde oynanan İstanbul Başakşehir ve Akhisarspor karşılaşmasıdır. 29 Haziran 2017 tarihinde ise ilk defa UEFA Avrupa Ligi maçı yönetmiştir. Bu karşılaşma, FK Vojvodina ile MFK Ruzomberok arasında oynanmıştır. Söz konusu Avrupa karşılaşmasında 4 defa sarı kart gösterirken, hiç kırmızı kart göstermemiş ve yönetimi başarılı olarak değerlendirilmiştir. 

HALİL UMUT MELER BU SEZON KAÇ MAÇ YÖNETTİ?

Tecrübeli hakem, bu sezon içinde 1 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 dostluk maçı, 1 UEFA Uluslar Ligi ve 6 Süper Lig maçında düdük çalmıştır. 2020-2021 sezonunda toplamda 33 sarı kart göstermiş ve bir kez de kırmızı kart göstermiştir. Halil Umut Meler, bu sezon 7 defa penaltı düdüğü çalarken sakinliğiyle ön plana çıkan hakemlerden biridir.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİNİN HAKEMİ

Son dakika Süper Lig haberine göre, ligin 31. haftasında oynanacak Beşiktaş- Fenerbahçe derbisini Halil Umut Meler yönetecek.

HALİL UMUT MELER HANGİ TAKIMLI?

Uluslararası futbol kurallarına göre hakemlerin takım tutması ya da tuttukları takımı kamuoyu ile paylaşması yasak. Bu nedenle Halil Umut Meler'in tuttuğu takım hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak futbol otoritelerinin yorumlarına göre Beşiktaş Fenerbahçe derbisinin hakemi Halil Umut Meler Galatasaray'ı tutuyor.

HALİL UMUT MELER'İN GÖREV ALDIĞI TURNUVALAR

Tecrübeli futbol hakemi bugüne kadar birçok turnuvada düdük çalmıştır. Meler'in yer aldı turnuvalar şu şekilde; 

2013- Türkiye Kupası

2013-2018 3. Lig

2014-2. Lig

2014-1. Lig

2015-Süper Lig

2017-Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası

2017-Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası

2017- UEFA Gençlik Ligi

2017- UEFA Avrupa Ligi

Halil Umut Meler Şampiyonlar Ligi maçı yönetmemiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal