Haliç’i Algler Değil İhmal Öldürdü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturur oturmaz yaptığı ilk işlerden biri, Haliç’in temizlenmesini takviye edecek yeni kollektör ihalesini iptal etmek ve temel atmama töreni yapmak.

13.06.2020-20:47 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-20:38)
İmamoğlu, o törende yaptığı konuşmada, yapılan yatırımın gereksiz olduğunu ve bu yatırımı engelleyerek beton harcamasını kısıtladığı için etrafındaki ağaç yapraklarının kendisini alkışladığını söyledi.

Sayın İmamoğlu’nun kendini ağaç yapraklarının alkışladığını duyması ve inanması Megalomeninin ahengi boyutuna girdiği konusunda Psikyatrlara söz düşerken biz yine Haliç’in katledilmesi konusuna dönelim.

Bir önceki belediye yönetimi, Haliç ve Haliç'e akan derelerin çevresinde yoğunlaşan insan popülasyonunun artmasından dolayı yeni yeni atık su temizleme kolektörü kurmaya karar verdi. İmamoğlu ise gelir gelmez bu işi durdurdu ve Haliç’i ölüme terk terk etti. 7 Kasım 2019’da ihaleyi iptal edip kendisini ağaç yapraklarına alkışlattırırken Haliç’in de ölüm fermanını imzaladı.

İmamoğlu ve avanesi, Haliç’in kirlenmediğini, alglerin oluşmasından görüntü değişikliği olduğunu iddia ettiler. Ne var ki yaptıkları yalanlama yalanı ile bir daha açığa düşüyordu İmamoğlu. Çünkü İmamoğlu’nun bu açıklaması kesinlikle bilim dışı olup tamamen yalan üzerine algı yönetimi idi.

Alg Patlaması Neden Olur?

Algler ötrofikasyon yapan organizmalar ortamda azot ve fosfor (ki bu da kirlilik göstergesi) miktarı arttığında çok hızlı çoğalırlar, oksijen azalır ve balık ölümleri gerçekleşir.

Fazla alg çoğalması balık ölümlerine, su yüzeyinde tabakalaşma ve kokuşmaya neden olur. Bu da su ekosistemini tamamen alt üst ettiğinizin göstergesidir. En tehlikelisi ise toksik olan türler şu an Haliç’i kapladılar ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yılda Haliç’in eko sistemini öldüren belediye başkanı olarak dünya belediyecilik tarihine geçmeyi başardı. Sanırız bundan sonra sayın İmamoğlunu Haliç’in ölü balıkları ve ağır metaller alkışlıyor.

Bir hafta sonra bu algler ölüp Suyun dibine çökecekler Çürürken oksijeni tamamen tüketecekler Ve Haliçteki tüm balıklar oksijen yetersizliğinden ölecekler. Bu anlattığım masal değil. Bu olay Marmara'da Anadolu yakasında 1990'lı yıllarda Kadıköy’den Tuzla’ya kadar yaşandı ve hepimiz buna tanık olduk. Denizde hayatı öldüren Algler, Haliç'i tamamen perişan eder.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal