Haliç Üniversitesi Salgın Sürecinde Yükseköğretimdeki Engelleri Teker Teker Kaldırıyor

Haliç Üniversitesi, 2021-2022 akademik senesinde yüz yüze sisteme döneceği eğitiminin kapılarını Türkiye’deki bütün üniversitelilere açıyor.

11.06.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-15:33) Haliç Üniversitesi Salgın Sürecinde Yükseköğretimdeki Engelleri Teker Teker Kaldırıyor

Haliç Üniversitesi Senatosu aracılığıyla verilen karar doğrultusunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu aracılığıyla yapılan açıklamada, 2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi ile 2021 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemlerinde salgın nedeniyle uygulamalı derslerini online bir şekilde alma halinde kalmış ve derslerinden yeteri kadar verim elde edemediğini, o derste yeterli olmadığını düşünen Türkiye’deki bütün vakıf ile devlet üniversitesi öğrencileri Haliç Üniversitesi’nin yeni dönemde yapılacak yüz yüze derslerine 14 hafta boyunca ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilecekler.

DERSLERE KATILMAK İÇİN İSTENEN ŞART NE?

Derslere katılım şartı olarak; Öğrencilerin bir üniversitede aktif öğrenciliğe devam etmeleri, misafir olarak girecekleri dersi veya yüzde 70 aynı içerikli dersi 2020 Yılı Bahar ile 2021 yılı Güz ve Bahar dönemlerinde almaları, kampüse girerken öğrenci kartlarını göstermeleri isteniyor. Yeni açılan derslerde her dersin minimum % 25 kotası konuk öğrencilere ayrılacak.

Yapılan açıklamada, "Öğrencilerin 2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi ve 2021 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemlerine ait transkript göstermeleri zorunlu olacaktır, Hastane uygulamalı dersler dahil olmayacaktır. Öğrencilerimizin derse katılım taleplerini Temmuz ayında Üniversitemiz web sitesinde açılacak olan ders talep formunu doldurarak yapabileceklerdir." ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal