Hal yasası düzenlemesi neleri içeriyor? Yeni hal yasası ne zaman çıkacak?

Hal yasası düzenlemesi neleri içermektedir? Yeni hal yasası ne zaman çıkacaktır? Gündeme gelen hal yasası hakkında tüm merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

17.04.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-17:39) Hal yasası düzenlemesi neleri içeriyor? Yeni hal yasası ne zaman çıkacak?

Fiyatlardaki doğal olmayan yükselişlere karşı fazlaca artan fiyat fırsatçıları ile mücadele kapsamında gözler bir süredir hal yasası kanunda. Edinilen bilgiye göre hal kanunu AK Partide yapılan toplantılarda ön plana atıldı. Cumhurbaşkanımızında bu konuyu desteklediği ve çok yakın zamanda Meclise sunulucağı aktarıldı.

Yeni Hal yasası ne zaman çıkacak?

Sebze ve meyvelerde fazlaca artışların olması vatandaşı olumsuz yönde etkiledi. Doların artması ile fiyatların artması ancak dolar düşünce fiyatların düşmemesinden şikayetçi olan halk hal yasasının ne zaman çıkacağını merak ediyor. Henüz bir zaman dilimi verilmeyen hal kanunu için gündeme alındığı duyuruldu. Yasa ile komisyoncuların yüksek karlarının denetleneceği ve fiyat artışlarının kontrol altına alınacağını bildirdiler. Yapılan değerlendirme toplantısında üreticiden çıkan 3 liralık bir malın, ara maliyet ile beraberinde market ve pazarlarda en fazla 7-8 TL olması gerekirken 18 TL den satıldığı yönünde örneklerde verildi.

hal yasası ne zaman çıkacak

 

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal