Hakkari'de Top Koşturan 2 Afrikalı Kadın Futbolcu İlgi Odağı Oldular!

TFF Turkcell Kadın 1.Ligi takımlarından Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı'nın Kenya ve Zambiya'dan kadrosuna kattığı iki futbolcu, takımın başarısı için top oynuyorlar.

10.11.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-16:07) Hakkari'de Top Koşturan 2 Afrikalı Kadın Futbolcu İlgi Odağı Oldular!

Gösterdiği başarılı performansla 2018 yılında Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Hakkarigücü Spor, yeni sezon hazırlıkları doğrultusunda takımdan ayrılan 6 futbolcusunun yerine 5'i yabancı ve 6 futbolcuyu kadrosuna kattı.
Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Marzan Futbol Sahası'nda sürdüren kadın futbol takımı, Azerbaycan'dan 2, Kazakistan, Zambiya ve Kenya'dan birer futbolcu transferinde bulundular. Hakkari ekibinin yurtdışından takıma transfer ettiği futbolcular çok büyük dikkat çekiyor.

FUTBOLCULAR 3 AY TAKİP EDİLDİ

Menajerlerin önerdiği 24 yaşındaki Kenyalı orta saha futbolcusu Mwanalima Adam Jereko ile 25 yaşındaki Zambiyalı forvet Misezoi Zulu'nun maç videoları Hakkari ekibi tarafından 3 ay boyunca takip edildi.
Özenle takip edilen futbolcular hakkında alınan olumlu raporlar sonucunda Türkiye'ye getirilerek imzaya varıldı.
Kısa bir süre içerisinde kente ve takıma uyum sağlayan Jereko ve Zulu, antrenmanlarda ve kentteki erkek futbol takımlarıyla yapılan hazırlık maçlarında gösterdikleri performansla göz doldurdular. Antrenmanlardaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken futbolcu, takıma yeni katılan diğer futbolcularla birlikte Hakkrarigücü Spor'un iyi bir sezon geçirebilmesi için ter dökecekler. Futbolculardan önemli açıklamalarda geldi.

AFRİKALI FUTBOLCULARDAN AÇIKLAMALAR GELDİ

Afrikalı futbolcu Jereko yaptığı açıklamada, "Hakkari'yi ve insanlarını çok sevdim. Ülkemi temsil etmek için buradayım. Arkadaşlarım bazen ülkemden örnekler görebilirler. Ben de elde edeceğimiz başarıların parçası olacağım. Hakkarili insanlar çok sevecen ve ilgili. Takım arkadaşımız da her konuda yardımcı oluyor. Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Burada güzel bir ortam var. Biz de enerjimizle onları neşelendirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Takımın diğer Afrikalı kadın futbolcusu Zulu ise "Takımla iyi zaman geçiriyoruz. Takım arkadaşlarımızın hepsi çok başarılı. Antrenörümüz çok adil ve kibar, bizleri çok cesaretlendiriyor. Hakkari'yi çok seviyorum. Buraya gelmemde emeği olanlara teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.
Öte yandan takımın teknik sorumlusu Cemile Timur, Zulu ve Jereko için ''İkisi de takımın neşe kaynağı şu anda. Takıma adaptasyon sorunu yaşamadılar. Sahada güçlü duruyorlar ve diğer kızları motive ediyorlar. Profesyonel futbolcular aynı zamanda. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda lig başlayacak. O zamana kadar hazırlıklarımızı tamamlayacağız." şeklinde ifadelerine son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal