Hakkari'de Şehit Aileleri Lütfü Türkkan'ı Protesto Etti!

Lütfü Türkkan'ın şehit ailesine ettiği küfürü protesto eden Hakkari halkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitleri andı.

07.11.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 07.11.2021-17:10)

Hakkari'de şehit ailesine küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari'de yaşanan olayda, Hakkari Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Şehit ve Gazi Sendikası Konfederasyonu İl Temsilciliği öncülüğünde başlayan yürüyüş İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a karşı sloganlar atılarak devam etti. Hakkari Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, yaptığı açıklamada, Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de küfür ettiği PKK tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa Gümre'nin kardeşi Tahir Gümre'ye destek mesajları verilirken, Türkkan sert bir şekilde kınandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıldığı yürüyüşte, vatan için şehit olan askerler anıldı. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ŞEHİTLER ANILDI

Hakkari'de yaşanan olayda, Hakkari Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Şehit ve Gazi Sendikası Konfederasyonu İl Temsilciliği Başkanı İbrahim Adıyaman yaptığı şu açıklamalar ile yürüyüşü sonlandırdı; ''Biz şehit aileleri; bu vatan uğruna kanlarını, canlarını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehit ve gazilerimizin emanetleriyiz. Bizlerle aynı hissiyatı paylaşan tüm vatanseverlere buradan selam gönderiyoruz. Özellikle bu vatanın geleceğine talip olan siyasetçilerin bunu böyle bilerek konuşmaları temennimiz. Kimsenin aziz şehitlerimizi üzmeye hakkı yoktur. Siyasetçilerin toplumu birleştirici ve temiz bir dille konuşmaları gerekir. Daha şehit ailelerine bile nasıl konuşulacağını bilmeyen kişi, topluma karşı birleştirici bir dili nasıl kullanabilir? Bunun takdirini vatandaşlarımıza bırakıyorum. Bu kapsamda Lütfü Türkkan'a sesleniyoruz; 'Eleştirilebilirsiniz, insanlar size tepki gösterebilir ama bunların hiçbiri sizin şehit yakınına arkadan koşarak sarılıp sakinleştiriyormuş gibi görünüp küfretmenizi haklı kılmaz ve bu durum sizin ne denli samimiyetsiz ve saygısız olduğunuzu gösterir.' İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine ettiği küfrü, şehit ve gazi ailelerine yapılmış kabul ediyoruz, yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz. Şehit ve gazi ailelerine küfür etme hadsizliğine ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren hiçbir parti ve vekil istemiyoruz. Lütfü Türkkan'ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz."

İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN NE DEDİ?

Meral Akşener'in esnaf ziyareti sırasında İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişkilerde olduğunu ve bundan rahatsız olduğunu dile getiren şehit yakını, Lütfü Türkkan'a bu düşüncesini söyledi. Bir süre şehit yakınını dinleyen Lütfü Türkkan daha sonra şu terbiyesiz sözleri söyledi;  "Senin bacını s..." 

ŞEHİT YAKINI BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Polis ekipleri ve İYİ Partili korumalar tarafından bölgeden uzaklaştırılan şehit yakınının bölgeden uzaklaştırıldığı anlar kameralara anbean yansıdı.

LÜTFÜ TÜRKKAN İYİ PARTİ GRUPBAŞKANVEKİLLİĞİNDEN ALINDI

Gelen son dakika haberlerine göre İYİ Parti şehit yakınına hakaret eden Lütfü Türkkan'ı Grup Başkanvekilliği görevinden aldı. Boşalan koltuk için de yarın meclis grubunda seçim yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal