Hakkari'de 9 Metrelik Kar Tünellerini Görenler Hayrete Düşüyor!

Hakkari'de yoğun kar yağışının etkili olmasıyla kar kalınlığı 9 metreyi aştı. Karda yapılan çalışmalar sonucu açılan yollar tünelleri andırıyor. Bu tünelleri görenler hayrete düşüyor.

02.02.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-11:48)

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin İran sınırında yer alan Esendere beldesindeki 3 bin 200 rakımda bulunan üs bölgelerinin yollarında kar küreme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. 

Hakkari İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiyesi Şefliği ekipleri bir çok bölgede hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Engin Mayın, Kotol, Meydan, Tuğ Tepe ve Süpürge üs bölgelerinin yollarındaki çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Kardan oluşan tüneller ve 9 metreyi bulan kar kalınlığına karşısında zor anlar yaşayan ekipler, kepçe ile açamadıkları yolda ekskavatör de kullanıyor. 

ÇIĞ TEHLİKESİNE RAĞMEN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR 

Hakkari'de kar kalınlığı kepçenin boyunu aştı. 9 metre karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen çalışmalarına gece gündüz yürütüyor. Özellikle yüksek kesimlerde sıkıntılar yaşanmaması için yoğun bir çalışma yürüten ekiplerin açtığı yollar ise tünelleri andırdı.


Karla mücadele ekipleri günlerdir süren çalışmanın devam edeceğini ifade etti. Ekipler soğuk hava şartlarına rağmen Yüksekova'nın birçok bölgesinde karla mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam edecek. Çalışmalar sonucu tünelleri andıran yolları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir yandan da bu anı kaçırmamak için bir çok hatıra fotoğrafı çektiriliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal