Hakimler ve Savcılar Kurulu Seçimlerinde Uzlaşma Yapıldı!

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) seçimlerinde uzlaşmaya varıldı.

20.05.2021-11:17 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-12:38) Hakimler ve Savcılar Kurulu Seçimlerinde Uzlaşma Yapıldı!

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) seçimi için uzlaşma sağlandı. HSK seçimlerinde 7 üyenin 4'ü Cumhur İttifakı'ndan, 3'ü Millet İttifakı'ndan seçilecek. HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) seçimi için uzlaşma sağlandı. HSK seçimlerinde 7 üyenin 4'ü Cumhur İttifakı'ndan, 3'ü Millet İttifakı'ndan seçilecek. 

4 CUMHUR,3 MİLLET İTTİFAKI 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: 'HSK seçimlerinde uzlaşı sağlandı, 7 üyenin 4'ü Cumhur İttifakı'ndan 3'ü Millet İttifakı'ndan seçilecek.' dedi. 13 üyeden oluşan HSK’nın 11 üyesinin görev süresi Adalet Bakanı ve Bakan Yardımcısı haricindeki 7 Haziran tarihinde bitecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 üyeyi birinci sınıf adli ve idari yargı hakim-savcıları iöinden, Meclis ise 7 HSK üyesinden üçünü Yargıtay, birini Danıştay üyeleri arasından üçünü ise hukukçu öğretim üyeleri ile meslekte 15 seneyi tamamlamış avukatlar içinden seçiyor. 

 KARMA KOMİSYON 21 ADAY BELİRLEYECEK 

118 isim Meclis Başkanlığı’na HSY üyesi olmak için başvuru yapmıştı. Meclis Karma Komisyonu bu isimler içinden her bir üyelik için 3 isim tespit edecek. Karma Komisyondaki seçimde önce üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, daha sonra beşte üç çoğunluk aranacaktı. Her iki oylamada da aday belirlenemediği takdirde, her bir üyelik için en çok oyu alan iki aday arasında kura çekimi yapılacaktı. 

İTTİFAKLAR ARASI UZLAŞIYA VARILDI 

Cumhur İttifakı, Karma Komisyondaki aday belirleme süreci sebebiyle uzun süredir Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı içinde görüşüyordu. Yapılan temaslar sonrası uzlaşı arayışının sonuç verdiği bildirildi. Uzlaşma kapsamında Meclis’in belirleyeceği 7 isimden 3’ü, Millet İttifakı’nın işaret edeceği isimlerden, 4’ü ise Cumhur İttifakı’nın tavsiye edeceği simler içinden seçilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal