Hakan Şükür’ün ByLock Konuşmaları Ortaya Çıktı: 'Örgüte Tepeden Bakıyor'

Hakkında FETÖ'den yakalama kararı çıkarılan Mehmet Yaşa'nın konuşmalarının açığa çıkması beraberinde Hakan Şükür'ün de deşifre olmasına yol açtı. Tespit edilen BYLock konuşmalarına göre, Şükür'ün örgüt içindeki kaprisli davranışlar sergilediği bildiriliyor.

04.08.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-12:02) Hakan Şükür’ün ByLock Konuşmaları Ortaya Çıktı: 'Örgüte Tepeden Bakıyor'

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in özel kalemi olan ‘New York eyalet abisi’ Mehmet Yaşa’nın ByLock konuşmalarını tespit eden deşifre eden emniyet güçleri, örgütün zirvesindeki konuya açıklık getirdi.

Söz konusu ByLock konuşmalarında, ABD seçimlerine bağış yapılmasından, firari futbolcu Hakan Şükür’ün kaprislerine kadar birçok konu ele alınıyordu.

Mehmet Yaşa İçişleri Bakanlığı tarafından mavi listede aranıyor. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın planladığı soruşturma dosyasında kendisine doğrultulan suçlama tam olarak şöyledir: ‘terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak’.

Mehmet Yaşa örgüt içinde ‘Atlanta Olayı’ olarak gündeme gelen, yurtdışına firar eden FETÖ’cülerin 30 milyon dolarının Atlanta Star Chain adlı firmada ‘hiç edilmesinin’ liderlerinden biridir.

Şirkete paralarını kaptıranlar Mehmet Yaşa’yı olayı örtbas etmeye çalışan kişi olarak itham ediyor
Yaşa’nın ByLock’tan konuştuğu isimler İsmet Aksoy ve Bahtiyar Erdoğan.

HİLLARY CLİNTON’UN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 100 BİN DOLAR BAĞIŞ
Söz konusu kayıtlara göre, ABD başkan adayı Hillary Clinton’a seçim kampanyası için ekonomik yardım sağlamasını bizzat Fetullah Gülen talep etmişti.

Durumu İsmet Aksoy’a açıklayan Mehmet Yaşa, Fetullah Gülen’in isteği üzerine Hillary Clinton’un seçim kampanyası için 100 bin doları Remzi isimli bir iş insanından alarak kampanyaya bağış olarak devrettiklerini duyuruyordu

FETULLAH’I UMURSAMIYOR
Yaşa ve Aksoy arasındaki en önemli gündem maddesi ise elebaşı Fetullah Gülen ile ikinci adam Mustafa Özcan arasında tırmanan gerginlikti.

Mehmet Yaşa, Mustafa Özcan’ın Fetullah Gülen’in ödeme talimatını gözardı ettiklerini, her şeye itiraz ettiğini, bu sebeple ikili arasında gerginlik yaşandığını belirtiyordu.

İsmet Aksoy ise örgütün Başyüceler şurası mensuplarından Barbaros Karakurt ve Mustafa Özcan’ın kendilerinin çözmesi gereken parasal sorunları çözmedikleri gibi kendisini bu sorunlara ortak ettiklerinden şiklayet ediyordu.

İsmet Aksoy ve Mehmet Yaşa, Mustafa Özcan’ın Fetullah Gülen’in emirlerini dinlemediği yönünde aynı görüşteydi.

Türkiye’de paralel yapı olarak da isimlendirilen FETÖ’nün içinde, Mustafa Özcan’ın lider rol oynadığı, Fetullah Gülen’i karşısına alarak boy gösterdiği bir paralel yapının temelleri oluşuyordu.
Mehmet Yaşa’nın 2016 yılının ocak ayında gerçekleştirdiği ByLock görüşmesinin muhatabı ise Bahtiyar Erdoğan’dı.

Bahtiyar Erdoğan örgütün himmet olarak topladığı paralarla ABD’de kurduğu Kısmet Yatırım adlı şirketin yöneticisi pozisyonunda.

Aynı zamanda yurtdışına kaçan FETÖ’cüleri yatırım yapmaları için Atlanta Star Chain şirketine yönlendiren kişi olarak biliniyor.

Bu yüzden Mehmet Yaşa ile birlikte paralarını bu şirkete kaptıran örgüt mensuplarınca suçlanan isimlerden biri.

Mehmet Yaşa ve Bahtiyar Erdoğan’ın yaptıkları ByLock konuşmasının içeriğinde eski futbolcu Hakan Şükür, eski Mevlana Üniversitesi rektörü Bahattin Adam, TUSKON üyesi Efsane Saykun’un yurtdışına kaçma organizasyonları ve yurtdışına gelişleri ile birlikte yaşanan sorunlar tartışılıyor.
Açıklamalarında Hakan Şükür’ün ABD’ye intikaliyle beraber vize ve çocuklarının okul işlemleriyle beraber tüm sorunların örgüt üyeleri tarafından çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Ancak, Hakan Şükür’ün bitmek bilmez istekleri ve diğer örgüt mensuplarına karşı tepeden bakan bir bakış sergilemesinin örgüt içinde memnuniyetsizlik yarattığına işaret ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal