Hak sahipleri Bakanlık’tan 8.895 TL’sini almayı unutmasın! Ödemelere zam yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan vatandaşlara müjdeli haber verildi. Hak sahiplerinin almış olduğu bazı yardımlara zam yapıldı. Böylelikle sosyal yardımlar 8.895 TL’ye kadar yükseldi.

23.03.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-11:58) Hak sahipleri Bakanlık’tan 8.895 TL’sini almayı unutmasın! Ödemelere zam yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında sosyal yardım ödemeleri her ay kesintisiz şekilde yatırılmaya devam ediliyor. Birçok vatandaşın faydalanmış olduğu sosyal yardım ödemelerine Ocak ayı itibariyle zam yapılmıştı. %50 oranına yakın zam yapılarak ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşların ocak ayından itibaren almış oldukları sosyal destek ödemeleri zamlı şekilde yatırılmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olan vatandaşlara yönelik toplamda 4 milyar TL’lik büyük bir destek paketinin sunulacağı paylaşıldı. 

SED ödemelerine %50’ye yakın zam yapılmıştı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yapmış olduğu açıklama ile birlikte sosyal yardım ödemelerini %50’ye yakın oranda zam yaparak arttırmıştı. Böylelikle birçok vatandaşın cebini rahatlatan ekonomik destek ödemeleri 5.330 TL’ye kadar yükselmişti. Okul öncesi eğitim alan kişiler için ise 3.614 TL ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Zamlı şekilde yapılacak olan yeni yardımların kısa bir süre içerisinde tek tek hesaplara yatırılacak söyleniyor. 

Hak sahipleri Bakanlık’tan 8.895’sini almayı unutmasın! Ödemelere zam yapıldı

Çocuğu olanlar çocuk başına 8.895 TL alacak

Dar gelirli hanelere sunulan yardımların yanı sıra koruyucu aile olan hanelere yapılacak olan sosyal yardımlarda da büyük bir artış söz konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada koruyucu ailelik yapanlara da yapılan ödemelerin zamlandığı dile getirdi. Çocuk başına yapılacak olan ödeme 5.705 TL’den 8.895 TL'ye kadar yükseltildi. Böylelikle koruyucu ailelik yapan haneler çocuklara çok daha iyi bir bakım sunabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal