HAK-İŞ’den duygulandıran mesaj! 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Genel Başkan, basın mensuplarına teşekkür etti

Basın mensuplarının yaşadıkları zorluklara dikkat çekme amacıyla konuşma yapan HAK-İŞ Genel Başkanı yayımladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

09.01.2024-14:47 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-14:47) HAK-İŞ’den duygulandıran mesaj! 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Genel Başkan, basın mensuplarına teşekkür etti

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Toplumsal sorunları büyük bir özveriyle kamuoyunun gündemine getiren gazetecilerin ulusal ve özellikle de yerel basında kayıt dışı çalıştırılmasını, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına mahkum edilmesini maalesef üzüntüyle karşılıyoruz." sözleriyle gazetecilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Yayımladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Arslan, “Gazeteciliğin fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan, toplumun bilgilendirilmesi noktasında oldukça önemli bir meslek ve demokrasinin temel taşlarından biridir. Dünyaya açık, ülkesinin ve insanlığın meselelerini yakından takip eden, her konuda söyleyecek sözü olan, gerçeklerin en doğru ve en hızlı biçimde kamuoyuna aktarılmasını sağlayan basın emekçilerinin, toplumun sesi konumunda olduğunu ifade edebiliriz. Bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına gece gündüz demeden fedakarca çalıştıklarını, Abluka altındaki Gazze başta olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda, savaşlarda ve afetlerde gece-gündüz, kar-kış demeden büyük bir özveri ile çalışan bütün basın mensuplarına teşekkür ederim. Özellikle 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin ve Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırımın tüm dünyaya duyurulması için canı pahasına çalışan basın emekçilerinin mücadelesini yakından takip ediyorum.” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun!

“Bir sevda ve aşk gibidir gazetecilik!”

Basın mensuplarının, yaşadıkları bütün zorlukların yanı sıra sendikalı olma haklarını kullanamadıklarını, sendikalı olduklarında ise işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Toplumsal sorunları büyük bir özveriyle kamuoyunun gündemine getiren gazetecilerin ulusal ve özellikle de yerel basında kayıt dışı çalıştırılmasını, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına mahkum edilmesini maalesef üzüntüyle karşılıyoruz. Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının koruma altına alınması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Bu nedenle gazetecilerin diğer iş kollarından daha öncelikli olarak sendikal mücadelenin içinde yer alması gerekmektedir. Gazeteciler için çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, tasarruf gerekçeleriyle işten çıkarılmadıkları, bürolarının kapatılmadığı, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı bir çalışma ortamı diliyor ve bunun için sendikal mücadelemizi veriyoruz. Gazetecilik mesleğini bütün zorluklarına rağmen yapmaya çalışan, bir sevda ve aşk gibi görülen gazeteciliği özverili çabalarıyla ileriye taşıyan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, zor görevlerinde başarılar diliyoruz."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal