Hak aradılar kapı dışarı atıldılar! CHP'li Meclis Üyesi kadınlar günü arifesinde 16 kadın işçiyi kovdu

Bursa’da Nilüfer Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Murat Yıldırım’ın sahibi Technomix fabrikasında 16 kadın işçisini sendikalı olduğu gerekçesiyle işten kovdu. Olayın büyük tepkilere yol açmasının ardından CHP Nilüfer İlçe Başkanı, işçi kıyımından yana tavır alarak kadın işçilere destek olmaya çalışan partililere engel oldu.

07.03.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-12:23)

Çalışanlarının büyük kısmı kadınlardan oluşan Technomix fabrikasının sahibi Nilüfer Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Murat Yıldırım, 16 kadın işçisini sendikalı olduğu gerekçesiyle kadınlar günü arifesinde işten kovdu. Nilüfer Belediyesinde CHP'li Meclis üyesi ve aynı zamanda İnsan Kaynakları müdürü Tuğçe Savaş, fabrika önünde başlatılan protesto eyleminde kendisinden destek bekleyen kadınların yanında yer almadı. 

Haklarını aradıkları için işten atıldılar

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinde (NOSAB) faaliyet gösteren fabrikada en az 5 yıldır çalışan 16 kadın işçisi, kendilerine verilmeyen haklarını aradıkları için kovulduklarını belirterek protesto eylemlerine başladı. Eşit şartlarda çalışamadıkları için sendika üyesi olduklarını dile getiren kadın işçiler, fabrikanın maaş ve mesai haklarını vermemelerinin yanında birçok konuda haksızlığa uğradıklarını ifade etti. Fabrikada en az 5 yıllık çalışan olan işçiler, sendikalı oldukları gerekçesi ile kapı dışarı edildi. 

Sendika üyesi kadın işçiler

İddiaları yalanladı

Kadınlar günü arifesinde 16 kadın işçisini işten kovan Fabrika sahiplerinden ve CHP'li Meclis üyesi Murat Yıldırım, protesto eylemlerinin ardından açıklama yaptı. Fabrikanın kendisiyle ilgili olmadığını ve sahibinin bir başkası olduğunu ifade eden Yıldırım, ‘İddialar tamamen yalan, Ben sahibi değilim. 2 ay öncesine kadar ben bakıyordum ama değilim Sadece ilgileniyorum’ dedi. Fabrikanın resmi sitesinin tüm tanıtım fotoğraflarının ortaya çıkması ile gerçek ortaya çıkmasıyla Yıldırım’ın iddiaları da etkisini kaybetti. 

Nilüfer Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Murat Yıldırım

Üyeler bir bir istifa ediyor

Fabrikadan hak aradıkları için kovulan kadın işçilere destek olmak isteyen çok sayıda partili, söz konusu durumu CHP Nilüfer İlçe Başkanlığına götürdü. Kadınlara yönelik desteği göremeyen ve fabrikadan yana destek olduğunu gören bazı partililer CHP’den istifa etti. Bir partili istifasını şu paylaşımla duyurdu: ‘Üyesi olmaktan bu gün utanç duyduğum CHP üyeliğimden istifa etmiş bulunuyorum. Technomix fabrika sahibi CHP Nilüfer belediye meclis üyesi Murat Yıldırım ve fabrikasında insan kaynakları müdürlüğü yapan Belediye meclis üyesi Tuğçe Savaş sırf sendikalı olduğu için bir çok kadın işçiyi işten çıkardı. Hepimizin yaşam mücadelesi verdiğimiz şu zor günlerde insanlar sokağa atıldı. Hakları için mücadele eden bu emekçi kadınlara destek vermek yerine Meclis üyelerini koruyan yani ezenden yana olan CHP nilüfer ilçe başkanı Fırat Yılmaz'ın tutumundan dolayı partimden istifa ettim.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal