Hafter'i Yerle Bir Eden Türk Robotlarının İlk İhracatı Yapıldı

Silahlı insansız hava aracı Kargu'nun ilk ihracatının yapıldığı, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından sosyal medyadan açıklandı.

21.07.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 21.07.2021-16:32)

Savunma sanayisinde yaptığı ciddi yatırımlar ile dünyada kendisinden sık sık söz ettiren Türkiye'nin yerli insansız hava aracı Kargu, bütün dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Dünya'nın dört bir yanında yankı uyandıran silahlı insansız hava aracı Kargu'ya olan talebin ardından, ihracat müjdesi de beraberinde geldi.

KARGU'NUN İLK İHRACATI

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kargu'nun ihracatının yapıldığını kamuoyu ile paylaştı.

Özellikle de keşif yapmanın tehlikeli olduğu bölgelerde kullanılan yerli ve milli Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi olan Kargu, daha önce Libya'da Hafter ile mücadele sırasında kullanıldı.

TEKNOLOJİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme yeteneklerine sahip olan drone, benzer sınıftaki rakiplerinden çok daha üstün olan teknolojileri ile dikkatleri üzerine çekti.



'HEDEFİNE OTONOM ŞEKİLDE SALDIRAN İLK İHA'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘ne sunulan Mart 2021 tarihli raporuna göre, Türk yapımı drone, tarihte hedefine otonom şekilde saldıran ilk insansız hava aracı olma özelliğini almıştı.

Yapay zeka teknolojisinin kullanıldığı Kargu-2, herhangi bir komuta ihtiyaç duymadan, veri tabanında bulunan bilgiler doğrultusunda canlı Hafter hedeflerini algılayıp otonom saldırıları ile de yok etmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal