Haftanın son işlem günü dövizde son durum: Dolar ve euro 5 Nisan 2024 fiyatları ne kadar?

Döviz piyasalarında haftanın son işlem günü yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Seçim sonrasında dalgalanan dolar ve euro fiyatlarının 5 Nisan 2024 Cuma günü ne durumda olduğu araştırılıyor. Detaylar haberimizde…

05.04.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-11:18)

Haftanın son gününde Dolar ve euro’nun kaç TL olduğu sorusu alım veya satım yapmayı planlayan yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Yerel seçimler öncesi yükselişe geçen fakat seçim sonrasında düşüşte olan döviz kurunun 5 Nisan 2024 Cuma günü ne durumda olduğu sorusu arama motorlarında en çok merak edilen konuların başında geliyor. Peki Dolar ve euro 5 Nisan 2024 fiyatları ne kadar?

Dolar ve euro fiyatları ne kadar?

Dolar/TL, günü yükselişle başladıktan sonra yüzde 0,1'lik bir artışla 32,0230 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL'de yüzde 0,1'lik bir yükselişle 34,74, sterlin/TL ise yatay bir seyirle 40,4330 seviyesinde bulunuyor.

Son üç işlem gününde düşüş eğiliminde olan dolar endeksi ise şu anda yüzde 0,1 artarak 104,3 seviyesinde işlem görüyor.

Haftanın son işlem günü dövizde son durum: Dolar ve euro 5 Nisan 2024 fiyatları ne kadar?

ABD’de açıklanacak istihdam raporu bekleniyor

NTV’de yer alan habere göre; uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin açıklamalarının piyasaları etkilediğini belirtti. Bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam raporunun verilerinin büyük önem taşıdığını vurguladılar.

Fed yetkililerinin söylemlerinin piyasalar üzerindeki etkisinin devam ettiğini dile getiren uzmanlar, dün Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin, enflasyonun hala istenilen seviyelere ulaşmadığı sürece bu yıl faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceği uyarısının piyasalarda dalgalanmaya neden olduğunu ifade etti.

Uzmanlar, bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilerin piyasalar üzerinde belirleyici olacağını belirterek, iş gücü piyasasındaki sıkı durumun Fed'in politika alanını daralttığını ve bugünkü verilerin Fed'in gelecek adımlarına dair ipuçları verebileceğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal