Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur var mı? 7 Mayıs - 8 Mayıs hava durumu

Hafta sonu tatiline hazırlık yapan vatandaşlar Meteoroloji’nin 7 Mayıs - 8 Mayıs hava durumu tahminlerini merak ediyor. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur var mı? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

06.05.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-16:31) Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur var mı? 7 Mayıs - 8 Mayıs hava durumu

Mayıs ayına girilmesine rağmen Türkiye’de beklenen sıcaklık değerlerine henüz ulaşılamadı. Sıcak havaların gelmesini bekleyen milyonlarca vatandaş bunun yerine soğuk havalarla ve yağmurlarla karşı karşıya kaldı. Yağışlı ve soğuk havayla geçen Ramazan Bayramı’ndan sonraki ilk hafta sonundaki hava durumu tahminleri için dikkatlerini Meteroloji’ye çeviren vatandaşlar ‘’Hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur var mı?’’ sorularının yanıtlanmasını bekliyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, 7 Mayıs - 8 Mayıs hava durumu tahminleri paylaştı. Hafta sonunda da soğuk hava ve yağışın etkili olacağını tahmin ettiğini söyleyen Koç ‘’"Cuma ve hafta sonunda da yurt genelinde serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdu etkilemeye devam etmesini bekliyoruz.Hava sıcaklığı yarın ve hafta sonu itibarıyla yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Ancak hafta başından itibaren sıcaklıklarda yurdun batı kesimlerinde başlamak üzere bir artış bekliyoruz. Kademeli olacak artış ile sıcaklıkların mevsim normallerine doğru yükselmesini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hafta sonu hava durumu

Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç’a göre yurdun genelinde yağmur ve sağanak yağış gerçekleşecek. Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Amasya, Samsun, Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari ve Şırnak illerinde bu yağışların daha etkili olacağını söyleyen Koç, kuvvetli yağışların meydana getireceği sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulundu. Koç, hafta sonunda yağışların, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı uyarısını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal