Hafta sonu hava nasıl olacak? 7 8 Mayıs Cumartesi Pazar günü hava durumu

Bayramın bitmesi ile normal yaşantısına devam edecek olan vatandaşlar havaların nasıl olacağını araştırmaya başladı. Bir sıcak bir soğuk geçen günlerin ardından hava durumu araştırmaları başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç hava durumu tahminlerini açıkladı. Peki, Hafta sonu havalar ısınacak mı? Yağış havalar ne kadar devam edecek? İşte hava durumu tahminleri…

05.05.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-16:39) Hafta sonu hava nasıl olacak? 7 8 Mayıs Cumartesi Pazar günü hava durumu

Pazartesi günü itibari ile Ramazan Bayramı kutlanmaya başladı. Bayram tatili boyunca serin ve yağışlı olan havaların hafta boyu devam edip etmeyeceği araştırmaları devam ediyor. Mayıs ayı ile birlikte sıcak havaların gelmesi beklenirken bayram tatili boyunca yurt genelinde serin hava hakim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç son hava tahminlerini açıkladı. Peki, Hafta sonu havalar ısınacak mı? Yağış havalar ne kadar devam edecek? İşte hava durumu tahminleri…

Hafta sonu havalar ısınacak mı? Yağış havalar ne kadar devam edecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, hava durumu tahminleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bayram süresince ülkemizde görülen serin ve yağışlı havanın mevsim normallerinin altında olduğunu belirtti.

Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde 6 ila 8 derece düşük olduğunun altını çizen İlker Koç şu sözleri dile getirdi: "Cuma ve hafta sonunda da yurt genelinde serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdu etkilemeye devam etmesini bekliyoruz. Hava sıcaklığı yarın ve hafta sonu itibarıyla yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Ancak hafta başından itibaren sıcaklıklarda yurdun batı kesimlerinde başlamak üzere bir artış bekliyoruz. Kademeli olacak artış ile sıcaklıkların mevsim normallerine doğru yükselmesini tahmin ediyoruz."

Ülkenin kuzeyinde Cuma günü itibariyle iç ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak beklenirken Bartın, Samsun, Karabük, Kastamonu, Sinop, Amasya, Ordu, Kars, Erzincan Erzurum, Elazığ, Bitlis, Tunceli, Ardahan, Bingöl, Muş, Şırnak, Hakkari ve Van’da yağışlar etkisini gösterecek. Bu kentlerde görülecek olan yağışlara karşı uyarıda bulunan Koç, olumsuz hava şartlarının sel ve su baskınlarına neden olabileceğinin altını çizdi.

Hafta sonu yağışlı havanın devam edeceğini söyleyen Koç, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yağışların aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görüleceğini dile getirdi.

Bu hafta havalar nasıl olacak

Yağışlar İstanbul ve İzmir’de etkili olmayacak

Özellikle ülkemizin üç büyük ilinde hava durumunun nasıl olacağı en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. İlker Koç, Cuma günü İstanbul’da yağış görülmeyeceğini hafta sonunda da yağışların etkili olmayacağını belirtti. İstanbul’da havanın parçalı bulutlu olacağını söyleyen Koç, sıcakların mevsim normallerinin biraz altında, 17-18 derece civarında olacağını belirtti.

6 Mayıs Cuma günü İzmir’de yağış görülmeyeceği, haf sonu da yağışsız bir hava geçireceği söyleyen Koç, şu ifadeleri aktardı:

"Parçalı bulutlu bir hava hakim. Sıcaklıkların 23-24 derece civarında olmasını bekliyoruz. Başkent Ankara'da ise cuma günü hafif sağanak yağış bekliyoruz. Ankara'da cuma günü oldukça serin bir hava etkili olacak.

Yarın en yüksek hava sıcaklığı beklentimiz 13 derece. Hafta sonu ise Ankara'da yağış beklemiyoruz, parçalı bulutlu bir hava hakim. Hava sıcaklığı da mevsim normallerinin altında 17 derece civarında olacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal