Hafta sonu hava nasıl olacak? 18-19 Haziran il il hava durum tahmini! Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğünce açıklanan tahminlere göre, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor.

18.06.2022-08:53 - (Son Güncelleme: 18.06.2022-10:04)

Meteoroloji'den belirtilen Hava Durumu tahminlerine göre bugün İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'de yağış öngörülüyor. Hafta Sonu ise meteoroloji'den gelen bilgilere göre batı bölgelerde yağış beklenmiyor. İç Anadolu ile Doğu Karadeniz'de bazı kesimlerinde sağanak yağış öngörülüyor.

Gök gürültülü sağanak yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce açıklanan  tahminlere göre, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun'un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa'nın güneyi ve Balıkesir'in güneydoğusunun yerel olmakla beraber sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Gök gürültülü sağanak yağış

Yağış, Sıcaklık ve Rüzgar

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara'nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde zaman zaman ve yerel olmak üzere kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklığının güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde beklenirken diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği öngörülüyor.

Hafta sonu dikkat

Meteoroji'nin hafta sonu için hava durumu değerlendirmesinde Karadeniz'in doğu kesimine dikkat çekti. Özellikle Karadeniz'in doğu kesimleri ile İç Anadolu'da yağışın etkili olabileceği belirtildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal