Hafta Sonu Eczaneler Açık mı?

Koronavirüs sebebiyle alınan kısıtlama kararlarının başında eczanelerin çalışma saatlerinde yapılan düzenlemeler geliyor. Bununla birlikte 1 Mart'ta alınan kararlardan biri de eczanelerin çalışma saatlerine yönelik oldu. Peki eczaneler hafta sonu kaçta kapanıyor? Eczaneler hafta sonu açık mı?

08.03.2021-19:25 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-19:25) Hafta Sonu Eczaneler Açık mı?

1 Mart'ta alınan kademeli normalleşme kapsamındaki yeni kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre iller 4 kategoriye ayrılacak. Düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller olarak belirlenecek illerde kısıtlamalar, vaka sayılarına göre kalkacak.

Vaka sayılarının yüksek olduğu illerde kısıtlamalar devam edecek. Bununla birlikte vatandaşlar değişen kısıtlama kararlarını araştırmaya başladı. Peki eczaneler hafta sonu kaçta kapanıyor? Eczaneler hafta sonu açık mı?

HAFTA SONU ECZANELER AÇIK MI?

1 Mart'ta açılanan kararların ardından İçişleri Bakanlığı alınan kararlara ilişkin genelgeler yayınladı. Yayınlanan genelgede eczanelerin, veterinerlerin ve hayvan hastanelerinin çalışma saatleri ve günleri de yer aldı.

Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı 81 ilde kaldırıldı. Ancak çok yüksek ve yüksek riskli illerde yasağın devam etmesine karar verildi. Buna göre Cumartesi günleri veteriner klinikleri, eczaneler ve hayvan hastaneleri sokağa çıkma yasağından muaf olacak. Cumartesi günleri eczaneler açık olmakla birlikte pazar günleri nöbetçi eczaneler çalışacak.

ECZANELER HANGİ SAATLERDE AÇIK?

Cumartesi eczanelerin çalışma saatleri 09.00 ile 19.00 arasında açık olacak. Pazar günleri nöbetçi olarak çalışacak eczaneler ise 24 saat boyunca hizmet verecek. Resmi günler olan  1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi günlerle birlikte Ramazan ve Kurban Bayramlarında eczaneler, kapalı olacak. Ancak nöbetçi eczaneler bu tarihlerde açık olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal