08.09.2022-07:35 (Son Güncelleme:30.09.2023-10:59)


1

Kimdir

Kimdir

Hadise Açıkgöz, 1985 senesinde Belçika'da doğdu. Belçikalı-Türk şarkıcı ve söz yazarıdır. Belçika'da Sivaslı bir ailenin kızı olarak yetişti. 2003 senesinde Belçika'da Idool 2003 isimli yarışmaya katıldı, birinci olamamasına rağmen albüm teklifi aldı ve hazırlıklara girişti.



2

2005'te yayımlanan ilk stüdyo albümü Sweat'te yer alan "Stir Me Up" parçasıyla Belçika'da ve Türkiye'de kendini gösterdi. Türk basının kendisiyle ilgilenmesinden sonra kariyerine Türkiye'de devam etmeye karar verdi.



3

Hadise'den cesur sahne kıyafeti

Hadise'den cesur sahne kıyafeti

Sanelerine ara veröeden devam eden Hadise, tarzı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Son konserinde üzerine bir erkek göleği ve ceketi giyen Hadise'nin altına bir şey giymemesi çok konuşuldu. Kimi takipçileri "Cinsel organın görünüyor" şeklinde yorumlar yaparken kimileri "sevgilinin kıyafetleri ile mi çıktın sahneye" şeklinde eleştirilerde bulundu.



4

2008 yılında ikinci stüdyo albümü Hadise'yi yayımladı. İngilizce ve Türkçe şarkılardan meydana gelen albümde bulunan "Deli Oğlan" şarkısı Türkiye'de bir hit oldu. Aynı sene içerisinde Serdar Ortaç'ın 2008 yazında piyasaya çıkan Nefes albümünde bulunan "Düşman" adlı şarkıda Ortaç'la düet yaptı. Sonraki sene Türkiye'yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" ile temsil ederek dördüncü oldu. Bu yarışmadan sonra popülerliği oldukça yükseldi. Aynı sene Fast Life ve Kahraman albümlerini satışa sundu. Kahraman'ın çıkış şarkısı "Evlenmeliyiz" ile tekrar listelerde yer aldı. 2011 yılında beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?'i yayımladı.



5

Albümdeki "Superman", "Aşk Kaç Beden Giyer?" ve "Mesajımı Almıştır O" şarkılarına klip çekti. 2014'te Tavsiye albümünü çıkardı. Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé gibi isimleri örnek aldığını ifade eden Hadise, müziğinde etkilendiği sanatçılar içerisinde Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'yu saymaktadır. Şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını söylemektedir.



6

Hadise Açıkgöz'ün ana dili Türkçe ile beraber ileri derecede Felemenkçe, Fransızca, Almanca, ve İngilizce bilmektedir. Belçika'nın Hasselt kentinde pazarlama üzerine lisans yapan Hadise, tüm boş zamanlarını müziğe ayırdığını ve özellikle söz yazıp beste yaptığından bahsetmektedir. Acun Medya'nın projesi ile 2011-2013 Ekim ayından itibaren Show TV'de yayımlanan, sonrasında sırasıyla Star TV ve TV8'e geçen ses yarışması O Ses Türkiye'nin jüriliğini yapmaya devam etmektedir.



7

Evlilik hayatı

Evlilik hayatı

Hadise, sevgilisi Mehmet Dinçerlerin evlilik teklifini kabul etti. Hadise’nin yüzüğünün fiyatı ise 3.133.280 TL olduğu iddia edimiş. İkili kısa süre sonra evlenmişti.



8

Ayrılığın nedeni Reza Zarrab mı?

Ayrılığın nedeni Reza Zarrab mı?

Mutlulukları kısa süren çift 4 aylık evliliklerini geçen ay sonlandırdı. Ayrılığın nedeni hakkında birçok söylenti ortada gezerken, bomba iddia Söylemezsem Olmaz ekibinde yer alan Arto'dan geldi. "Bence Rıza Sarraf, Mehmet Dinçerler ile anlaştı ve dedi ki; sana borcunu ödemen için parayı veriyorum Hadise ile evlen, 3-5 ay sonra da boşanıyorsun, dedi. Ben böyle düşünüyorum. Bak iyi düşün! Mehmet çok uygundu, borçları vardı. Bu benim aklıma geldi. Ben Rıza'nın Hadise ile görüştüğüne de inanıyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr