08.03.2021-17:02 (Son Güncelleme:08.03.2021-17:02)


1

TÜRK KULLANICILAR DİKKAT!

TÜRK KULLANICILAR DİKKAT!

Covid-19 salgını sürecinde internet bağımlılığı hızla yükseldi. İnsanlar bu dönemde online işlemlere yoğunlaştı ancak bu durum internet hırsızlarına gün doğurdu. Özellikle Türkiye'de oltalama saldırıları oldukça arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görselini kullanarak devlet destekli pandemiye yönelik yardım verileceği yalanıyla kişileri tuzağına çekmeye çalışan hacker'lar oldukça risk oluşturuyor. Turkey Dog olarak adlandırılan bu oltalama çeşidine karşı Türk kullanıcılar dikkatli olmalı.



2

LİNKE TIKLAYAN KULLANICILARIN BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLİYOR!

LİNKE TIKLAYAN KULLANICILARIN BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLİYOR!

Türkçe mesajlarla kullanıcıların karşısına çıkan hackerler “Son Faz Pandemi Desteği! Başvuran Herkese 3.000 TL Değerinde Pandemi Desteği, Şimdi Uygulamayı İndirerek Başvurunu Tamamla!” şeklinde e-posta iletilerini kullandığı görülüyor. Linke tıklayan kullanıcıların bilgisayar ve telefonlarına Trojan virüsünün yerleştiğini ve bu yolla hackerlerin tüm kişisel verilere kolaylıkla ulaşabildiğini belirtiyor.



3

ŞU ADIMLARI TAKİP EDİN!

ŞU ADIMLARI TAKİP EDİN!

COVID-19 salgını ile ilgili artış gösteren siber saldırılara dikkat çeken Yusuf Evmez, siber güvenliği elden bırakmamak için şu adımların takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.



4

LOGOLARA ALDANMAYIN!

LOGOLARA ALDANMAYIN!

Resmi logolara aldanmayın. Karşınıza çıkan içeriklerde resmi logoların olması, e-posta adresinin meşru olduğu anlamına gelmez. Bu tarz içeriklere ciddi bir araştırma yapmadan üstün körü tıklamayın.



5

BELGELERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIN!

BELGELERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIN!

Belgelerin doğruluğunu araştırın. Size gönderilen bir dosyanın PDF veya resmi belge gibi görünmesi, o dosyanın gerçekten resmi bir kurumdan geldiği anlamına gelmez.



6

KAYNAĞI TANIMIYORSANIZ TIKLAMAYIN!

KAYNAĞI TANIMIYORSANIZ TIKLAMAYIN!

Kaynağı tanımıyorsanız tıklamayın. E-posta sizden yalnızca iletiyi yanıtlamanızı istese bile kişiyi tanımıyorsanız yanıtlamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama e-postasıdır.



7

RESMİ KAYNAKLARA BAŞVURUN!

RESMİ KAYNAKLARA BAŞVURUN!

Resmi kaynaklara başvurun. Birden fazla resmi kaynaktan bilgi sahibi olmaya çalışın ve bilgileri resmi kurumların web sitesine girerek kontrol edin.



8

GERÇEK BİR SİBER GÜVENLİK KORUMASINA SAHİP OLUN!

GERÇEK BİR SİBER GÜVENLİK KORUMASINA SAHİP OLUN!

Gerçek bir siber güvenlik korumasına sahip olun. Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek bir güvenlik çözümü kullanın. Böylece sizin için daha önemli olana, ailenizi güvende tutmaya odaklanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR