Hac kontenjanları belli oldu mu? 2022 İllere göre Türkiye Hac kontenjanları

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye yönelik hac ve umre yasağını kaldırmasıyla beraber Türkiye’deki müslümanlar 2022 yılında illere göre Türkiye hac kontenjanlarını gündemlerine almaya başladı. Peki Hac kontenjanları belli oldu mu? İşte konu hakkındaki son gelişmeler...

19.04.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-12:01) Hac kontenjanları belli oldu mu? 2022 İllere göre Türkiye Hac kontenjanları

Suudi Arabistan hükümetinden Türkiye’deki müslümanları sevindirHac kontenjanları belli oldu muecek haber geldi. Buna göre Türkiye’den gelecek olan müslüman Suudi Arabistan’da hac ve umre ibadetlerini yerine getirebilecek. Bu haberi sevinçle karşılayan müslümanlar hac ve umrelerin yapılacağı tarihlerin yaklaşması sebebiyle illere göre Türkiye hac kontenjanlarını gündemlerine almaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da konu hakkında önemli açıklamaları yer alıyor.

Hac kontenjanları belli oldu mu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ve umre ibadetleri için Türkiye’den toplamda 37 bin 770 kişinin Suudi Arabistan’a gideceğini açıkladı. Son iki yılda koronavirüs sebebiyle hac ve umre ibadetlerini yapamayan vatandaşların 2022 yılında ibadetlerini yapabileceği kaydedildi. 2022 hac kura çekimlerinde sıralaması daha önceki yıllarda hac ve umre kura çekilişlerinde adları çıkan fakat bu haklarını kullanamayan kişiler öncelikli olacak.


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Ali Erbaş, basın mensuplarının umre ve hac konusundaki sorularına yanıt verdi. Suudi Arabistan’ın bu sene diğer ülkelerden 1 milyon müslümanı kabul edeceğini ifade eden Erbaş, konu hakkındaki detayların ilerleyen haftalarda netleşeceğini sözlerine ekledi.

2022 yılında hac ve umre ibadetlerini yerine getirecek olan kişilere 65 yaş sınırın getirilmesi durumunda ismi çıkan kişilerin sayısında ciddi bir azalma olacağı tahmin ediliyor. Konu hakkında yeni bir gelişme olması durumunda tüm detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal