Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Bağış Talebi Açıklaması

Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk, bağış talebi ile alakalı, "Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz hususu değil, kanuni olarak bu mümkün değil" dedi.

05.09.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-11:04) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Bağış Talebi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yeni eğitim öğretim yılı öncesinde gündem ile alakalı açıklamalar yaptı.

Bakan Selçuk, bağış talebi ile alakalı, "Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, kanuni olarak bu mümkün değil." dedi.

Milli Eğtim Bakanı Selçuk, "Her bir okulun fiziksel, sosyal olanaklar, ücretli, kadrolu öğretmen oranı ve benzeri meselelerde imkanlarına bakıp o imkanlara göre öğrenci başına o okula katkı sağlama matrisi oluşturduk." sözlerini kullandı.

SELÇUK: ÇÖZÜM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIZ

Selçuk, "Tek bir velimiz okula kayıt yaptıramıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu hususta masalar oluşturdu." diye konuştu.

Ara tatiller meselesine de değinen Bakan Selçuk, şunları söyledi:

"Bu, kalıcı bir sistemdir. Yazın okullar tatil olduğunda veliler çalışırken çocuk nasıl boşta kalıyorsa dönem içerisinde de aynı. Veli için 180 iş günü değişmedikçe büyük bir değişim yok. Diyoruz ki çocuklarımız bu tatilde şunları şunları yapabilir. Çocuklarımızın akademik gelişimlerinin haricinde sosyal, duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi için bu tatili fırsat bilmek istiyoruz."

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal