Haber Global Türksat frekans ayarları 2022 - Haber Global Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Haber Global kanalını canlı olarak izlemek isteyenler frekans ayarlarını araştırma içerisinde. Ve Haber GLOBAL kanalı Digitürk, D-smart ve Tivibu kaçıncı kanalda yayın yapmaktadır? Haber Global kanalından haberleri kesintisiz olarak izlemek isteyenler için detaylar haberimizde.

21.05.2022-22:33 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-22:33) Haber Global Türksat frekans ayarları 2022 - Haber Global  Digitürk, D-Smart, Tivibu ve KabloTV'de kaçıncı kanalda?

Televizyonu bilinçli olarak veya bilmeden fabrika ayarlarına geri döndürmüş olabilirsiniz. Bu durumda kaldıysanız uydu alıcınıza aramış olduğunuz kanal frekansını tekrar eklemeniz gerekmektedir. Eğer HABER GLOBAL'in frekans ayarı şeklinde bir arama yapıyor iseniz haberimizde güncel olan HABER GLOBAL Frekans ayarlarını bulabilmektesiniz.

Ülkemizin aktif haberleşme uydusu olan Türksat 3A ve 4A uyduları Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş (TÜRKSAT) yönetimi dahilinde aktif ve başarılı olarak görevleri gerçekleştirmekte. Türksat 3A ve 4A uydularında toplam olarak 308 tane şifresiz kanal bulunmaktadır. Bu kanallardan 70 adet kanal HD yayın yapıyor geri kalan 238 adet kanalsa SD formatında yayınlarını sürdürmektedir. SD yayın ile HD yayın farkı sadece görüntülerdeki kaliteden kaynaklanmaktadır. HD yayın 1080P kalitesi sunarken, SD yayınsa 720p kalitesinde yayın sağlamakta. Bu durum evlerinize ulaşmış olan görüntü netliğinin kalitesi olarak yansımaktadır.

Haber GLOBAL frekans bilgileri nedir?

HABER GLOBAL Frekansı ayarı 12379, Sinyal oranı 27500, Polarizasyon yönü V (Vertikal) - Dikey Batı şeklinde ayarlamış olmanız gerekmektedir. Şöyle ki;

Uydu : Türksat 4A

Frekans : 12379

Sinyal Oranı : 27500

Polarizasyon : V (Vertikal) - Dikey Batı

FEC : 3/4

Audio PID : 6307

Video PID : 6207

Kapsama Alanı : Batı

Haber GLOBAL frekans ayarı nasıl yapılır?

HABER GLOBAL kanalını izlemek isterseniz çanak antenin uydusunu Türksat 4A uydusu olarak ayarlamanız gerekmekte. Türksat 4A uydusuna dönük bir çanak anteniniz var ise uydu cihazından kurulum menüsü kısmından “frekans ekle” menüsü kısmını açın.

Uydu adında  "Türksat 4A" seçili olması gerekmektedir. Uydu seçiminin ardından altta bulunan frekans, . Polarizasyon, Sembol kısmında haberimizde yer alan frekans bilgilerini girerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Haber GLOBAL kaçıncı kanalda yer alıyor?

Haber GLOBAL kanalı Digitürkte 47. kanalda, D-Smartta 42. kanalda, TİVİBU'da 46. kanaldan izleyebilirsiniz.haber global

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal