HABAŞ yerli otomobil mi çıkarıyor? TOGG'a yerli rakip geliyor

Önceki sene Honda'nın Kocaeli'nde bulunan üretim tesislerini satın alan HABAŞ, yerli otomobil üretimi için hazırlıklara devam ediyor. Honda, 2021 yılının Eylül ayında Gebze'de bulunan fabrika ve tesislerinin hepsini sattı. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen HABAŞ adındaki şirket, Honda'nın tesislerini satın alarak çalışmalara başladı. HABAŞ yerli otomobil çalışmalarına ara vermeden devam ederse kısa sürede TOGG'un yerini alacak.

17.05.2022-00:41 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-00:41) HABAŞ yerli otomobil mi çıkarıyor?  TOGG'a yerli rakip geliyor

HABAŞ, TOGG'a rakip oluyor. HABAŞ, yerli otomobil üretimi çalışmalarını hayata geçirmek için geçtiğimiz yıl Honda'nın Gebze'de bulunan fabrikalarını satın aldı. Honda, 2021'de ilk olarak Civic üretimini durdurdu, daha sonra ise 25 yıldır Gebze'de hizmet veren fabrika ve tesislerinin hepsini kapattı. Bu durumu fırsata çeviren HABAŞ, yerli araç üretimi için bu tesisleri satın olarak işe başladı. 

Yerli otomobil üretimi hazırlıkları tamamlandı

Habere göre yerli otomobil üretimi için çalışmalara başlayan HABAŞ, otomativ sektörüne ilk yatırımını Honda'nın tesislerini satın alarak yaptı. Uzun yıllar tibbi-endüstriyel gaz, elektrik, çelik, tüp ve ağır makine sektörleri ile LNG/CNG tipi doğal gazlar ve LPG dağıtıcısı olarak bilinen HABAŞ, aslında köklü bir geçmişe sahip. Başlangıçta ihtiyaç nedeniyle bu tesisleri satın aldığını ve dönüştüreceğini belirten firmanın asıl amacının yerli otomobil üretimi yapmak olduğu öğrenildi. Henüz net bir bilgi olmasa da planlanan projenin sonuna yaklaşıldığı biliniyor.

HABAŞ aynı zamanda hibrit otomobil için gereken hazırlıkları da bu süreçte gerçekleştirdi. HABAŞ'ın asıl planı elektrik ve içten yanmalı olacak şekilde 2 motoru bulunan bir hibrit otomobil üretmekti fakat bunu yapabilmek için gerekli ekipmanları yine Honda'nın İngiltere'de kapanan tesisinden temin ettiği öğrenildi. HABAŞ'ın son dönemde yaptığı çalışmalara bakıldığında bu şekilde ilerleme kaydederse seri üretime geçebileceği düşünülüyor. Bu kapsamda TOGG'un yeni rakibi HABAŞ olacak gibi görünüyor. 

Nihan Duman
nihan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal