Hababam Sınıfı Filminin Konusu Nedir?

Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eserinden Hababam Sınıfı filminin konusu nedir? Hababam Sınıfı filminin oyuncuları kimlerdir?

18.02.2021-09:57 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-09:57) Hababam Sınıfı Filminin Konusu Nedir?

Hababam Sınıfı filmi 1975 yılında vizyona giren Türk sinemasının yapı taşlarından biridir. İşte, Hababam Sınıfı filminin konusu nedir? Hababam Sınıfı oyuncuları kimlerdir detayları ile haberimizde bulabilirsiniz.

HABABAM SINIFI FİLMİNİN KONUSU NE?

Öğrencilik hayatları haylazlık ve tembellik üzerine kurulu olan bir sınıf dolusu deli dolu, hiç büyümeyen öğrencilerin Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan bir filmdir. Hababam Sınıfı serisinin ilk filmidir. Keskin zekaları sayesinde tüm öğretmenlerini avuçlarında oynatıp okul düzeni ve eğitim sistemini alaşağı eden bu birbirinden renkli karakterdeki öğrenciler hem okulun hem de Türk sinemamızın en haylaz sınıfı olmuştur. Bu uzun süre devam eden hükümdarlık okula atanan yeni müdür muavinin gelişiyle sarsılır. Hababam Sınıfı bu yeni muavin ile birlikte saltanatını kaybedecektir. 

HABABAM SINIFI FİLMİNİN OYUNCULARI

Münir Özkul, Tarık Akan, Adile Naşit, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Ahmet  Aıman, Muharrem Gürses, Sıtkı Akçatepe, Cem Gürdap, Feridun Şavlı, Ertuğrul Bilda ve Akil Öztuna kemik kadroyu oluşturmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal