Güveçte Soslu Köfte

Köfte, yediden yetmişe herkesin sevdiği, kıymayla ve ekmek içiyle yapıldığı için de oldukça ekonomik bulunarak çokça tercih edilen bir yemektir. İşte güveçte soslu köfte tarifi...

22.06.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:16) Güveçte Soslu Köfte

Türk mutfağında birçok farklı köfte pişirme alternatifi mevcuttur. Köfteyi yemeğin içinde pişirebileceğiniz gibi ızgarada pişirerek ekmek arasında tüketebilirsiniz.

Güveçte soslu köfte de köfte pişirme alternatiflerinden bir tanesidir. Peki, Güveçte soslu köfte nasıl pişirilir? Güveçte soslu köfte tarifi nedir?

Güveçte Soslu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Güveçte soslu köfte tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

• Yarım kilo yağsız dana kıyma

• 3 dilim bayat ekmek içi

• 1 adet soğan (rendelenmiş)

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kimyon

• 1 çay kaşığı pul biber

• 1 çay kaşığı nane

• 1 çay kaşığı kekik

Güveçte soslu köfte sosu:

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 diş sarımsak

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 çay kaşığı kekik

• 1 çay kaşığı karabiber

• 2 adet domates

Güveçte soslu köfte üzeri:

• rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Soslu Köfte Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Güveçte soslu köfte tarifi ilk adımı köftenin hazırlanmasıdır.

Köfte malzemelerinin hepsini geniş bir yoğurma kabı içine alın.

Daha sonra yoğurma kabı içerisine aldığınız kıyma, ekmek içi, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, tuz ve baharatları homojen bir kıvama gelene kadar 10 dakika boyunca yoğurun.

Köftenizin kıvamı katı ya da cıvık olmamalıdır. Bu nedenle soğanın suyunu sıkarak hem acı tadını azaltabilir hem de köftenin kıvamını tutturursunuz.

Köfte karışımından ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içerisinde yuvarlayıp bir kaba alın.

Geniş tabanlı bir tavaya koyduğunuz yağı kızdırmaya başlayın. Yağ, tavanın tabanını kaplamalıdır. Kızdırdığınız yağa köfteleri teker teker koyun. Maşa yardımı ile çevirerek köfteleri kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını süzdürerek bir kaba alın.

Güveçte soslu köfte tarifinin bir sonraki adımında sosu hazırlamanız gerekiyor. Sosu hazırlamak için 2 yemek kaşığı zeytin yağı ve tereyağını bir tencereye koyarak ısıtın. Yağ kızdıktan sonra bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyerek kavurmaya başlayın. Rendelediğiniz sarımsağı da ekleyin.

Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız domatesleri de ekleyin.

Üzerine tuz ve baharatları katın. Sosu, domatesler iyice eriyene kadar karıştırarak pişirin.

Güveçte soslu köfte yapımındaki diğer bir aşama pişme sürecidir. Güveçlerinizi uygun bir fırın tepsisinin içine dizin. Dizdiğiniz güveçlerin içine birbirlerine denk olacak şekilde sıralayın. Güvecin içerisine yerleştirdiğiniz köftelerin üzerine hazırladığınız sosu koyun ve karıştırarak köftelerin sosa bulandığından emin olun. Ardından üzerine uygun gördüğünüz miktarda kaçar rendeleyin. Bu aşamada birkaç dal taze fesleğen yaprağı kullanarak güveçte soslu köfte tarifinize son dokunuşu yapabilirsiniz. Fırınınızın derecesini 200 ‘ e ayarlayın ve bir süre ısınmasını bekleyin. Ardından güveçleri fırına sürün. 20 – 25 dakika boyunca pişirin. Pişen güvecinizi tabaklara alarak üzerine eklediğiniz bir adet defne yaprağı ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal