Güveç tarifi : en güzel ve lezzetli güveç nasıl yapılır? Güveç malzemeleri ve tarifi

İçinde et ve pek çok sebzenin yer aldığı yemeklerden olan güveç tarifi araştırılan yemek tarifleri arasında bulunuyor. Peki en güzel ve lezzetli güveç nasıl yapılır? İşte güveç malzemeleri ve tarifi...

24.04.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-11:04) Güveç tarifi : en güzel ve lezzetli güveç nasıl yapılır? Güveç malzemeleri ve tarifi

MasterChef programında yapılan ve şeflerin tam not verdiği yemeklerden birisi olan güvecin tarifi ev hanımları başta olmak üzere pek çok kişinin gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Et ve çeşitli sebzelerle birlikte hazırlanan güveç için gereken malzemelerinin neler olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen arama motorlarını meşgul ediyor.

En güzel ve lezzetli güveç nasıl yapılır?

En güzel ve lezzetli güveç tarifi için gereken malzemeler ve hazırlanışı şu şekilde:

Güveç tarifi

Malzemeler

600 gram kuşbaşı kuzu eti

100 gram kuyruk yağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram arpacık soğan

2 diş sarımsak

6 adet küçük boy taze patates

2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıcak su

3 dal taze kekik (arzuya göre)

1 dal biberiye (arzuya göre)

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

İlk olarak güvecin içinde çatlak bulunmamasına dikkat edilmelidir. Kuru bez yardımıyla silinen güvecin içerisi katı veya sıvı yağ sürülür. Sonrasında ise güveç fırın içerisinde bekletilir.

Fırından alınan güvecin iç kısmı fırça ile tekrar yağlanır. Yağın erimesinin 1 saat kadar erimesinin ardından sıcak su ile birlikte güveç yıkanır.

Arpacık soğanlarının kabuklarının daha kolay şekilde soyulması için kısa bir süre ılık suda bekletilir. Patatesler soyulmadan önce iki parçaya bölünür. Ocağa alınan güveç kısık ateşte ısıtılmaya başlanır. Küçük parçalar halinde doğranan kuyruk yağı güvece ilave edilir. Zeytinyağının da ilave edilmesinin ardından kuşbaşı doğranan kuzu etleri, arpacık soğan ve sarımsakları güveç içerisinde karıştırılır.

Etler renk aldıktan sonra havuçlar, biber ve domates salçası ilave edildikten sonra son olarak patatesler güvece konur fakat karıştırılmadan beklenir. Tuz, biberiyle, taze kekik gibi baharatlar da eklendikten sonra sıcak su ilave edilir ve yağlı kağıtla üzeri kapatıldıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik bir fırında 80-90 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan güveç bir nihale üzerine alınır ve kapağı açılır ve ilk sıcaklığın çıkması beklenir.

İsteğe göre güvece mantar, dondurulmuş bezelye, kabak, patlıcan, rendelenmiş domates veya kereviz sapı ilave edebilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal