Guti Beşiktaş'tan Tazminat Alacak

Beşiktaş'ın eski yardımcı antrenörü Guti Hernandez, kulübe açmış olduğu davayı kazandı. Ne kadar tazminat alacağı belli oldu.

04.06.2021-19:38 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-19:49)

Eski Başkan Fikret Orman tarafından 11 Temmuz 2018 tarihinde teknik direktör Şenol Güneş'in yardımcısı olarak göreve getirilen fakat 29 Mayıs 2019 tarihinde ayrılan Guti Hernandez, alacakları için açmış olduğu davayı kazandı. 21 Nisan 2021'de karara bağlanan dava neticesinde Beşiktaş 164 bin Euro da Guti'ye faiz ödeyecek.

YILLIK 300 BİN EURO'YA GELDİ

Fikret Orman dönemi içerisinde Guti ile yıllık 300 bin Euro maaş ile birlikte 3 bin Euro da ev kirası ödemesi yapılacağı ifade edilerek sözleşme yapıldı. fakat teknik adam, Mayıs 2019 yılında alacakları zamanında ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı feshedip ardında da FIFA'ya başvurdu. Beşiktaş'ın da yapmış olduğu itirazlar neticesinde hukuki süreç Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi olan CAS'a taşındı. Ve CAS'da Guti lehine olan kararını verdi.

YÜZDE 5 DE FAİZ ÖDEYECEK

CAS, İspanyol 2. Lig ekiplerinden olan UD Almería'da Beşiktaş'taki yıllık maaşından daha az ücret alan Guti'ye arada bulunan farkın ödenmesi yönünde karar aldı. İspanyol teknik adam Beşiktaş'tan yıllık 300 bin Euro alıyordu. Yapılan yargılama neticesinde siyah beyazlı takımın 164 bin 400 Euro tazminat ödenmesini hükme bağlarken, 29 Haziran 2019 tarihinden itibaren de yüzde 5 faiz işletilmesi yönünde karar kıldı. Beşiktaş bununla birlikte 3 bin Euro yargılama masraflarını da temin edecek. Guti, Haziran 2010 ila Kasım 2011 arasında siyah beyazlı formayı saha içerisinde giymişti.

ABDULLAH AVCI GİBİ KAZANDI

Beşiktaş'ın sözleşmesini feshetmiş olduğu teknik direktör Abdullah Avcı da TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurmuş, siyah beyazlılardan da 17.3 milyon liralık tazminat elde etmişti. Söz konusu tutar, Teknik adam Avcı'nın Beşiktaş'tan almış olduğu ücret ile Trabzonspor 'dan aldığı ücret arasındaki farktan oluşuyordu. Avcı, Beşiktaş takımından yıllık 12 milyon lira karşılığında 3 senelik anlaşma gerçekleştirmişti. 

ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMIŞTI

Beşiktaş bu sezon şampiyonluğu elde edince Guti, kendisine ait olan sosyal medya hesabı üzerinden bir kutlama mesajında bulunmuştu. Guti, "Tebrik şampiyon. Her zaman Kara Kartal" ifadelerine açıklamasında yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal