Gürcistan Başbakanı'ndan Türkiye'ye Teşekkür

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesinin toprak bütünlüğü, NATO ile entegrasyonu sürecine verdiği desteğine devam eden Türkiye'ye teşekkür etti.

12.03.2021-16:05 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-16:05) Gürcistan Başbakanı'ndan Türkiye'ye Teşekkür

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan'ı kabul etti.

Tiflis'te devlet binasında basın mensuplarına kapalı bir şekilde yapılan müzakerede 2 ülke arasındaki stratejik ortaklık ile ikili iş ortaklığı konuları değerlendirildi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

İrakli Garibaşvili'nin Büyükelçi Yazgan'a Gürcistan'ın sürdüren NATO ile bütünleşme süreci, toprak bütünlüğü ile egemenliğine sağladığı destek için teşekkür ettiği belirtildi.

Başbakanlık'tan tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Başbakan, diplomata (Yazgan), Türkiye'nin Gürcistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü ile Avrupa-Atlantik yapılarıyla entegrasyonu konularında verdiği güçlü destek için teşekkür etti." 

Müzakerede aynı zamanda her iki ülkenin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde iş ortaklığı hususları da masaya yatırıldı.

Yapılan açıklamada, "Görüşme sırasında ekonomik iş birliği konuları ele alındı. Ortak bölgesel projelerinin Gürcistan ile Türkiye arasında etkili stratejik ortaklığın sürdürülebilir kalkınmanın ve güvenilir iş birliğinin açık bir örneği olduğu kaydedildi" denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal