Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia Görevi Bıraktı

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, görevi bıraktığını açıkladı. Gakharia, başkent Tiflis'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkede bulunan ana muhalefet partisinin Başkanı Nika Melia'ya ilişkin tutuklama kararı hususunda ekibiyle fikir ayrılıkları sebebiyle vazifesinden istifa ettiğini açıkladı.

18.02.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-11:56) Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia Görevi Bıraktı

Gakharia, başkent Tiflis'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gürcistan'daki ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi Başkanı Nika Melia'ya ilişkin tutuklama kararı hususunda ekibi ile yaşadığı fikir ayrılıkları sebebiyle görevini bıraktığını ifade etti.

Melia'nın tutuklanması hükmünü eleştiren Gakharia, ülkede mevcut siyasi gerilimlelerin olduğunu ve konu olan hükmün tansiyonu daha da yükselteceğini dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gakharia'nın görevini bırakmasının akabinde Melia'nın tutuklanmasına ilişkin hükmün geçici olarak ertelendiğini açıkladı.

Tiflis Şehir Mahkemesinin geçen gün Melia'ya ilişkin verdiği tutuklama kararına öteki muhalefet partileri de tepki vermişti.

Gürcistan anayasasına bakıldığında, iktidarda olan Gürcü Hayali Partisinin bir hafta içerisinde yeni başbakan adayı ile yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'ye bildirmesi gerekli.

MELİA'YA SUÇLAMALAR

Gürcistan'da 20 Haziran 2019 tarihinde 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi'nin oturumuna, Rusya kurulunda bulunan Rus Komünist Partisi mensubu ve Rusya Devlet Duması milletvekili Sergei Gavrilov'un parlamento başkanının koltuğuna geçmesi binlerce insan tarafından protesto edilmişti.

Eylemcileri kışkırttığı sebebiyle yakalanan, ardından kefalet koşuluyla özgür bırakılan Melia ile ilgili kefaleti ödemeyince tekrar gözaltı kararı verilmişti.

Gürcistan Başsavcılığının isteği ile, geçen gün yapılan olağanüstü parlamento oturumunda çoğunluğu olan iktidardaki Gürcü Hayali partisi, Melia'nın vekilliğinin alınması doğrultusunda oy vermişti. Tiflis Şehir Mahkemesi de Melia ile ilgili gözaltı kararı vermiş fakat Birleşik Ulusal Hareketi Başkanı emniyete teslim olmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal