05.05.2020-17:13 (Son Güncelleme:01.05.2024-10:05)


1

Diyarbakır'da 1971 senesinde otel olarak hizmet vermeye başlayan, iki sene sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satılıp, orduevine çevrilen 13 katlı bina için yıkım kararı verildi. O dönemde bölgenin en yüksek binası olan ve vatandaşlar arasında "gökdelen" olarak isimlendirilen binanın yıkımı, gelecek günlerde yapılacak.



2

Diyarbakır'da Tatlıcı ailesi aracılığıyla merkez Yenişehir ilçesindeki tarihi surların karşısında 1960'lı senelerde yapımına başlanan 13 katlı bina, 1971 senesinde bitirilerek otel olarak hizme vermeye başladı. O zamanlarda bölgenin en yüksek binası olan bina, iki sene sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne satıldı.



3

Halk arasında "gökdelen" olarak isimlendirilen bina, Subay Orduevi olarak kullanılmaya başlandı. Orduevine çevrildikten sonra binanın karşısında olan askeri yerlere yolun altından tünel kazılarak, bağlandı. 42 sene orduevi olarak kullanılan bina, 2015 senesinde boşaltılarak, mülkiyeti TOKİ devredildi. TOKİ, bu mülkiyet karşılığında yedinci Kolordu Komutanlığı yerleşkesinde iki sene önce orduevi inşasına başladı.



4

YIKIM KARARI VERİLDİ

YIKIM KARARI VERİLDİ

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından beş senedir atıl halde olan bina için yıkım kararı verildiğini açıkladı.



5

Vali Güzeloğlu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında, orduevinin yerini Dağkapı Meydanı projesine ekleneceğini belirtti. Binanın yıkım faaliyetlerine gelecek günlerde başlanacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR