Güney Rusya Üniversitesi Küresel Gücünü Artırıyor

Rusya’nın köklü ve güçlü yükseköğretim kurumlarından olan Southern University Institute of Management Business and Law (IMBL), çevrimiçi şekilde düzenlenen ''Bölgesel Ekonominin Gelişiminde Üniversitenin Uluslararası Faaliyetlerinin Rolü'' temalı uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı

01.05.2021-16:52 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-16:52) Güney Rusya Üniversitesi Küresel Gücünü Artırıyor

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Imran AKPEROV’un moderatörlüğün de gerçekleştirilen konferans da Rusya Özel Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Vladimir Alekseevich ZERNOV ve Penza Devlet Üniversitesi Uluslararası İşbirliği Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Olga Viktorovna MESHCHERYAKOVA tarafın da açılış konuşmaları gerçekleştirildi. 

Çokuluslu girişim ve projeleri öncelikle diren Southern University (IMBL), küresel ölçekte yükseköğretim alanının talep ve beklentilerine yönelik çalışmalarını büyük bir gayret ve özveriyle sürdürmeye devam ediyor.

Başkent Moskova’nın dışında Belarus, Moldova, Donetsk, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan üniversite yönetici ve temsilcilerinin çalışma raporları ve sunumlarıyla katılım sağladığı konferansta çeşitli alanlardaki işbirlikleri istişare edildi.


İçerisinde bulunduğumuz 2021 yılı itibariyle dünya genelinde uygulamaya alınan ''SU-IMBL Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Sınavı'' hakkında sunum gerçekleştiren Southern University (IMBL) Türkiye İktisadi İşletmesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cankut AYDIN, uluslararası öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına intikal süreçlerindeki ölçme-değerlendirme uygulamalarının önemine dikkat çekti.

Farklı coğrafyalarda yükseköğretim ihtiyacı bulunan öğrenci adaylarının kolaylıkla erişim sağlayacakları, başarı düzeylerine göre kayıt süreçlerinde çeşitli imtiyazlar elde edecekleri ve geniş bir yelpazede tercih yapabilecekleri bir değerlendirme konsepti geliştiren Southern University (IMBL), aynı zamanda Türkiye’deki iktisadi işletmesi marifetiyle ISO 27001, ISO 9001, ISO 45001 ve ISO 10002 standartlarında belgelendirilmiş kuruluş statüsüyle faaliyetlerini icra ediyor.


Üniversitenin Merkez Kampüsünün bulunduğu Rostov şehrinde gerçekleştirilen bilimsel faaliyetlere Üniversitenin Türkiye İktisadi İşlemesi Genel Sekreteri Savaş YILDIZ, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Emniyet Denetleme Değerlendirme Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdal DURSUN ve KTO Karatay Üniversitesi Uçuş Okulu Uyumluluk İzleme Müdürü Mehmet UÇKAÇ tarafından da iştirak edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal