Güney Kore'de skandal olay: Parti lideri boynundan bıçaklandı

Güney Kore’de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung (59), Busan’da düzenlediği basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. İşte detaylar...

02.01.2024-15:13 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-15:13) Güney Kore'de skandal olay: Parti lideri boynundan bıçaklandı

Güney Kore'de Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung'un bıçaklı saldırıya uğradığı bildirildi. Güney Kore’den Yonhap'ın haberine göre; olay sabah saatlerinde Lee'nin Busan'ın Gadeok Adası'nda bir inşaat alanını ziyareti sırasında gerçekleşti.

Partinin liderini boynundan yaraladı

Basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada imza alma bahanesiyle Lee'ye yaklaşan saldırgan, elindeki kesici aletle onu boynundan yaraladı. Saldırının ardından Lee, tedavi için hastaneye kaldırıldı. Erkek olduğu belirtilen saldırgan olay yerinde yakalanırken, kimliğine ve eşkaline dair henüz detaylı bilgi verilmedi. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Soo-kyung, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un olayın ardından Lee'nin en hızlı şekilde hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak olguların tespit edilmesi için talimat verdiğini bildirdi. Kim, Yoon'un, böylesi saldırının hiçbir koşulda kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Hemen hastaneye kaldırıldı

Öte yandan bıçaklı saldırıya uğrayan Lee hayati tehlikesi bulunmasa da ek kanama endişesiyle ameliyat için başkent Seul'e götürüldü. İtfaiye yetkilileri, yaptıkları açıklamada, ana muhalefet liderinin boynundaki bıçak yarasından dolayı Busan'daki üniversite hastanesine kaldırıldığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, söz konusu saldırının bir terör eylemi ve demokrasiye yönelik bir tehdit olduğu vurgulandı.

Daha önce de görülmüş

Sosyal medyaya yüklenen görüntülerde, zanlının Lee'nin 1 ay önce yine Busan kentinde katıldığı bir etkinlikte de görüldüğü tespit edildi. Polis yetkilileri, zanlının kimliğine ve saldırı amacına ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal