Güney Kore'de Hafta Sonu Covid-19 Önlemlerinin İhlal Edilmesi Endişeye Sebep Oldu

Güney Kore'de hafta sonundaki Paskalya Yortusu ve parlamento seçimleri dolayısıyla yeni tip coronavirüsle alınan önlemlere aykırı davranılması endişeye yol açtı.

13.04.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-15:06) Güney Kore'de Hafta Sonu Covid-19 Önlemlerinin İhlal Edilmesi Endişeye Sebep Oldu

Güney Kore'de hafta sonundaki Paskalya Yortusu ve parlamento seçimleri dolayısıyla yeni tip coronavirüsle alınan önlemlere aykırı davranılması endişeye yol açtı.

Yonhap ajansının servis ettiği habere göre, yeni tip coronavirüse yakalanan kişi sayısının gerilediği Güney Kore'de insanlar, güzel hava, Paskalya Yortusu ve parlamento seçimleri dolayısıyla kiliselere, oy verme merkezlerine ve sosyal alanlara gitti.

Kiliselerde, Paskalya Yortusu ayinleri dolayısıyla yoğunluğun yüzde 59,7'ye çıktığı belirtilirken, parklar ve restoranlara da akın edildiği ifade edildi.

Ulusal Seçim Komisyonu, hafta sonu gerçekleştirilen ön seçimlerde yaklaşık 44 milyon seçmenden yüzde 26'sının oy verdiğini bildirirken, bu oranın 2017'de düzenlenen seçimlerdeki orandan yüzde 0,6 daha fazla olduğunu kaydetti.

VİRÜSÜN YAYILMA RİSKİ VAR

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC) Genel Müdürü Jeong Eun-kyeong, insanları yeni tip coronavirüs nedeniyle alınan önlemlere uyulması gerektiğini söyledi.

Jeong, hafta sonunda yaşanan yoğunluk dolayısıyla coronavirüsün daha fazla yayılacağından endişe duyduklarını ifade etti.

Jeong, "Vaka sayıları, yakın zamanda düştü ama sosyal mesafeye uyulmaması nedeniyle salgının yayılma riski var" şeklinde konuştu.

Jeong, coronavirüse yakalandıktan sonra virüsü atlatan ve taburcu olan kişilerden 116’sının Covid-19 testlerinin tekrar pozitif sonuç verdiğini kaydetti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Kim Ganglip, virüsün bitmediğini kaydederek, "Eğer biz sosyal mesafe kuralına uymazsak, sonuçlar kontrolden çıkar" şeklinde konuştu.

Güney Kore'de 10 bin 537 kişi coronavirüs tespit edilirken, virüs nedeniyle 217 hasta yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal