Güney Kore'de Dünyanın En Büyük Rüzgar Çiftliği Kurulacak!

Güney Kore, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliğini inşa etmek için 43 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu şekilde, hükümet 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamayı hedefliyor.

07.02.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-09:47) Güney Kore'de Dünyanın En Büyük Rüzgar Çiftliği Kurulacak!

Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği kurulacak. 

Aslında Güney Kore ucuz ama kirli enerji olan ithal kömür kullanarak ülke elektriğinin yaklaşık yüzde 40’ını karşılamaktadır.

Geçen yıl karbon nötrlüğünü sağladığını açıklayan Başkan Moon Jae In aynı zamanda ülkesinin nükleer enerjiyi aşamalı olarak kaldırmak için çaba sarf ediyor. Bu yeni çiftlik sayesinde Güney Kore’nin sadece yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması planlanıyor.

Güney Kore’nin Jeollanam-do eyaletindeki bir ilçe olan Shinan’daki rüzgar çiftliği, şu anki dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olan Walney Extension‘dan yedi kat daha büyük olacak. Bu rüzgar çiftliği İrlanda Denizi ile İngiltere’nin kuzeybatısında yer almaktadır. Kurulu gücü 659 megawattır. Bu en büyük açık deniz rüzgar çiftliği, daha önce en büyüğü 630 megawatt ile London Array istasyonuydu.

Güney Kore, maksimum kapasitenin 8,2 gigawatt olmasını bekliyor, bu da altı nükleer santralin eşdeğeri olarak belirlendi. Buna karşılık Güney Kore Cumhurbaşkanı, ülkenin Kore Yarımadası’ndaki konumunun ona coğrafi bir avantaj sağladığını kaydetti. Üç tarafta sınırsız açık deniz rüzgar potansiyeline ve ilgili alanlarda dünyanın en iyi teknolojisine sahibiz diyerek, açıklamasını tamamladı.

Proje, bölgesel hükümetler, enerji üreticisi KEPCO, Doosan Heavy Industries & Construction ve SK E&S ve büyük özel firmalar dahil olmak üzere 33 farklı organizasyonu kapsıyor.

Geçen yıl Seul, 2030 yılına kadar dünyanın en büyük beş açık deniz rüzgar santralinden biri olma hedefini açıkladı. Güney Kore ayrıca, şu anda ülkenin tek önemli düşük karbonlu enerji kaynağı olan mevcut nükleer enerji santrallerinin sayısını 2034 yılına kadar 24’ten 17’ye düşürmeyi ve sektörün elektrik üretimini neredeyse yarı yarıya azaltmayı planlıyor.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal