Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'den Kuzey Koreli Mevkidaşı Jong-un'a Davet

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'u, ülkesine davet etti.

07.01.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-12:02) Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'den Kuzey Koreli Mevkidaşı Jong-un'a Davet

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, ulusal bir televizyondan gerçekleştirdiği yeni yıl konuşmasında, Kuzey Kore liderinin Güney Kore'yi ziyaret etme sözünü bu sene tutmasını umduğunu bildirerek, "Güney ve Kuzey, Başkan Kim Jong-un'un ziyaretinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi için birlikte çalışmalı." dedi.

İki ülke arasında uzun süredir dondurulmuş ilişkilere, Koreliler için son verme çağrısı yapan Moon, hükümetinin Koreler arası ekonomik faaliyetleri sürdürme taahhüdünü teyit etti.
Moon, Kuzey Kore'ye, Seul yönetiminin ikili diyaloğu devam ettirme çabalarına cevap vermesini talep ederek, "Tekrar tekrar görüşmek ve aralıksız diyalog kurmak için bir isteğim var." diye konuştu.
Koreler arası ilişkilerde bir iyileşmenin nükleer müzakerelerde ilerleme sağlanmasına yardımcı olacağının vurgusunu yapan Moon, Pyongyang yönetimini, Washington ile nükleer müzakerelere zarar verebilecek askeri gösteriler ve tehditlerden kaçınmaya çağırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal