Güney Doğu Anadolu’da petrol aramaları devam ediyor! Şanlıurfa'da çıkan petrol herkesi sevindirdi

Petrol yatakları açısından oldukça zengin bir bölge olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. 50 yıl önce beton ile kapatılan Petrol sahalarının yeniden hayata döndürülmesi için adımlar atılıyor.

06.07.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-12:16) Güney Doğu Anadolu’da petrol aramaları devam ediyor! Şanlıurfa'da çıkan petrol herkesi sevindirdi

Diyarbakır'da be Adana Seyhan'da yer alan Petrol kuyularının beton ile kapatılmasıyla  ilgili çalışmalar devam ediyor. Bununla birlikte Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman Diyarbakır ve Malatya'da da 100'e yakın petrol sahası  olduğu düşünülüyor. Çalışmalar devam ederken vatandaşlarda petrol sahaları hakkında araştırmalarına devam ediyor.

Güneydoğu'da umutlar yeşerdi 

Son zamanlarda Türkiye'de petrol ve petrol yatakları için yürütülen çalışmalar  devam ederken müjdeli haberler de peş peşe geliyor. Adıyaman, Batman ve Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin’de yeni petrol yatakları bulunurken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa'da ve Diyarbakır'da Petrol kuyularının betonla kapatılması Türkiye'nin de petrol kaynakları açısından zengin olabileceği düşüncesiyle araştırmalar devam ediyor. Adana Ceyhan'da üstü kapatılmış olan bir petrol kuyusunda petrolün tespit edilmesi ile tüm bölge halkı umutlandı. 

Petrol Bulma Çalışmaları Devam Ediyor

Şanlıurfa'da çıkan petrol herkesi sevindirdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yarım asırdır yürütülen petrol arama ve kuyu açma çalışmalarından Fırat Havzası’nda çalışmalar devam ediyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman Arasındaki bölgede Yaklaşık 300 kuyudan petrol çıkarıldığı söylenirken günlük 20-30 tankerinde ham petrol taşıdığı ifade edildi. Çıkarılan petrollerin Hatay'a işlemek için taşındığı söylenirken bölgede 50-60 tane üstü örtülü kuyu bulunduğu da söylendi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal