Güney Afrika'da sel felaketi! 45 kişi öldü çok sayıda ev ve köprü yıkıldı

Güney Afrika KwaZula-Natal eyaletinde şiddetli yağış sel ve toprak kaymasına sebep oldu. Yaşanan şiddetli yağış sonrasında meydana gelen toprak kayması ve sel felaketinin sonucunda 45 kişi yaşamını yitirdi.

13.04.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-17:05) Güney Afrika'da sel felaketi! 45 kişi öldü çok sayıda ev ve köprü yıkıldı

Güney Afrika'da meydana gelen yağış, toprak kaymasına ve sel felaketine sebep oldu. KwaZula-Natal eyaletinde en az 45 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Felaketin ardından oldukça fazla ev, köprü ve yol yıkıldı, aynı zamanda limana demir atmış nakliye konteynerleri de devrildi. Olaydan sonra çok sayıda araç sel sularına kapıldı. Eyalette arama-kurtarma çalışmaları sürmektedir.


Raporlar gelmeye devam ettikçe ölü sayısı artabilir!

Eyalette Kooperatif Yönetim Departmanı tarafından yapılan açıklamalara göre, '' Son hazırlanan raporlarda, şiddetli yağışın nedeniyle 45'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği tespit ediliyor, raporlar gelmeye devam ettikçe ölü sayısı artabilir'' diye söylendi.


Ekipler çağrıda bulundu! Alçak kesimlerde oturan insanlar yüksek kesime çıksın

Güney Afrika'nın KwaZula-Natal eyaletinin merkezinde olan Durban kenti Belediye Başkanı Mxolisi Kaunda, kentte elektrik santrallerinin çoğu dün akşam saatlerinde suların altında kaldı ve bazı su arıtma tesisleri hasar gördü şeklinde belirtti. Kaunda, kentin bazı kısımlarında kesilmiş olan su ve elektriğin yeniden onarılması için çalışmalara devam ettiğini söyledi. Ekipler, alçak kesimlerde oturan insanların yüksek kesimlere çıkmaları yönünde çağrıda bulundu. Güney Afrika Hava Servisi'nin tespitlerine göre, KwaZula-Natal'ın güneyinde oldukça fazla yağış bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal