Güneş Tutulması Ne Zaman Olacak, Burçları Nasıl Etkileyecek?

Güneş ve ay tutulmasının hem dünyada yaşanan doğa olaylarına hem de burçlara etkisi biliniyor. Yakında gerçekleşecek güneş tutulmasının etkilerini sizler için derledik.

29.11.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-09:01) Güneş Tutulması Ne Zaman Olacak, Burçları Nasıl Etkileyecek?

En son yaşanan ay tutulmasından sonra gözler şimdi de güneş tutulmasında. Astrolojinin yakından ilgilendiği güneş tutulması sırasında neler yaşanacak ve hangi burçlar çok etkilenecek? Güneş tutulmasının insan psikolojisine ve yeni kararlara etkisi ne olacak? İşte detaylar…

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması yıllardır her gündeme geldiğinde merakla beklenen bir doğa olayı oluyor. Parçalı, halkalı, tam gibi çeşitleri olan güneş tutulması temelde ayın dünya ile güneşin arasına girmesinden kaynaklanıyor. Böylece ay, güneşi kısıtlı olarak ya da tümüyle kapatıyor ve karanlık oluşuyor.

Ay her zaman güneşle dünyanın arasına girdiğinde tutulma gerçekleşmiyor. Tutulma olabilmesi için ayın belli bir evrede olması gerekiyor. Güneş tutulmasının çıplak gözle izlenilmesi önerilmiyor. Tam tutulma haricinde güneş tutulması gerçekleşirken bu olaya çıplak gözle bakmak gözlerinize zarar verebilir.


2021 GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2021 yılının son güneş tutulması 4 Aralık tarihinde gerçekleşecek ayrıca tutulmanın izlenilebilmesi için sabah 10.44 saati verildi. Fotoğrafçılar açık alanlarda bu anı kaçırmamak için hazır bulunacak.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Tutulma, Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Afrika ve Antarktika gibi bölgelerden izlenecek güneş tutulmasının Türkiye’ye psikolojik anlamda etkileri olabilir. Yeni başlangıçlar anlamına gelen güneş tutulmasının Türkiye'ye etkisi merak ediliyor.

GÜNEŞ TUTULMASI KAÇ YILDA BİR OLUR?

Tam bir sayısı olmamakla birlikte güneş tutulması yıl içerisinde 2-5 aralığında görülebilir. Bu tutulmalardan en fazla iki tanesi tam tutulma olarak gerçekleşebilir. Her tutulmanın fiziki anlamda bir etkisi olabileceği gibi psikolojik anlamda da insanları etkileyebilir.


GÜNEŞ TUTULMASININ BURÇLARA ETKİSİ NE OLACAK?

Güneş tutulmasının en çok konuşulan yanı burçlara etkisi. Yılın son güneş tutulmasının ana mesajı yeni başlangıçlar. Yılın son güneş tutulması başlangıçları ifade edecek. Başlangıçları hayatınıza davet ederken eskilerle de vedalaşmanız gerekecek çünkü hem eski hem yeni bir arada olamayacak. Böylece cesaret gerektiren kararlar almak durumunda kalabilirsiniz.

Yükselen burçların daha çok etkilenmiş olduğu tutulmanın hangi burca nasıl etki edeceğinin detayları şu şekilde;

Koç

Eğer yükselen burcunuz koç ise bu güneş tutulması sizin kariyerinize yön verecek. İş dünyasında değilseniz bu değişiklik eğitim alanında ön plana çıkabilir. Yaşanan iş ve eğitim değişimleri sosyal çevrenizle bağınızı zedeleyebilir ya da güçlendirebilir. Gelişmelere açık olmak gerekli.

Boğa

Eğer yükselen burcunuz Boğa ise korkularınızla yüzleşmek ve savaşmak durumunda kalabilirsiniz. Harekete geçmek istediğiniz konularda cesaretli olmanız gereken bir döneme girmiş olabilirsiniz. Son güneş tutulması yükselen boğalar için zorlu bir süreç getiriyor.

İkizler

Eğer yükselen burcunuz İkizler ise karar vermeniz gereken bazı konular olabilir. İkili ilişkilerinizde zorlandığınız durumlar tekrar gündeminize gelecek ve bu ilişkilerin son bulmasını isteyecek olabilirsiniz. Sorunları çözmek için doğru bir zaman.

Yengeç

Eğer yükselen burcunuz Yengeç ise gelecek ile ilgili düşüncelerinizde değişiklik meydana gelebilir. Özellikle iş hayatında gözle görülen değişiklikler gündeme gelebilir. Güneş tutulması, aşk hayatınızda kararlı olmanızı bekliyor.

Aslan

Eğer yükselen burcunuz Aslan ise yaratıcı bir dönem sizinle olacak. Yaşanan gelişmeler kararlarınızı etkileyecek ve aile hayatınız için önemli kararlar verebilirsiniz. Bu dönemde bakış açınızı pozitif tutmakta fayda var.

Başak

Eğer yükselen burcunuz Başak ise aile ve ev konuları sizin için önemli olacak. Özel alanınızda korkularınızla yüzleşebilirsiniz.

Terazi

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise kriz yaşayacağınız anlar gündeme gelebilir. Yeni başlangıçlar ilacınız olacak. Eskileri sonlandırmanızda fayda var.

Akrep

Eğer yükselen burcunuz Akrep ise ekonomik konular bu güneş tutulmasıyla birlikte hayatınıza girecek. Özellikle ikili ilişkilerde sorgulamalara girebilir ve değişiklik arayabilirsiniz.

Yay

Eğer yükselen burcunuz Yay ise bu güneş tutulması neredeyse tamamıyla sizin için gerçekleşecek. Hem kariyeriniz hem özel hayatınız sonuca bağlanmayı bekleyecek. Eğer sonuç bitiş olursa yeni başlangıçlar da hızlı gerçekleşecek. Aşk için de olumlu gelişmeler mevcut. Kendinizi iyi hissedeceğiniz bir dönem geliyor.

Oğlak

Eğer yükselen burcunuz Oğlak ise sizin dışınızda gelişecek birçok olaya hazırlıklı olun. Gizli kalan duygular ve olaylar aydınlanabilir. Beklenmedik gelişmelere hazırlıklı olmanız gerekebilir.

Kova

Eğer yükselen burcunuz Kova ise sosyal hayatınıza dikkat edin. Değişimler ardı ardına gelebilir. Hem kariyerinizde hem sosyal çevrenizde gereken yerde durmanız önemli.

Balık

Eğer yükselen burcunuz Balık ise bulanık noktaların netleşeceği bir dönem geliyor. Kariyerinizde iletişim sorunları olabilir. Ancak hedefinizden şaşmadan ilerlerseniz destek görebileceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal