Güneş lekelerini anında çıkaran kaymak gibi lekesiz bir cilt için doğal yağ önerileri

Cilt renklerinde meydana gelen bozulmalar rahatsız edici bir durumdur. Koyu görüntülerin giderilmesi için bazı doğal formüller ise genel anlamda kurtarıcı rol oynar. Cilt tonunu düzene koyan, ciltte pürüzsüz ve yumuşak bir görünüm sağlayan, güneş lekelerini anında çıkaran kaymak gibi lekesiz bir cilt için doğal yağ önerileri haberimizin detayında..

15.04.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-15:17) Güneş lekelerini anında çıkaran kaymak gibi lekesiz bir cilt için doğal yağ önerileri

Doğal yöntemlerden vazgeçmeyenler, genellikle doğada cilde iyi gelen çok sayıda şifalı otu, diğer bileşenler ile karıştırdıktan sonra saf halde kullanırlar. Çok farklı şekilleri bulunan bu formüller bazı durumlarda pahalı kozmetik ürünlerden daha fazla işe yarayabiliyor.

Özellikle kadınların en çok şikayet ettikleri cilt problemi olan güneş lekeleri yüzde kırışıklıklar kadar güzelliği gölgeleyen bir durumdur. Geleneksel tıpta leke giderici olarak yardımcı pek çok yöntemler yer alıyor. Güneş lekelerinden kurtulmaya yarayan bitkisel ürünler veya doğal kökenli alternatifler hem ulaşılması hem de kullanılması çok kolaydır.

İçeriğindeki pahalı katkı maddeleri dolu pahalı kozmetik ürünler yerine doğal ürünler ve şifalı bitkilerle güneş lekeleriyle başa çıkmak mümkün. Ciltlerinde oluşan sevimsiz ve kötü görünen kahverengi öbeklere karşı doğal yöntemlerle savaş açmak isteyenler yazımızın devamında yer alan doğal yap önerilerini gönül rahatlığı ile uygulayabilirler.

Güneş lekelerini anında çıkaran kaymak gibi lekesiz bir cilt için doğal yağ önerileri

Güneş lekeleri, genel olarak uzun süre güneşe korumasız olarak maruz kalmak şeklinde oluşabilir. Çillerle benzerlik gösteren bu lekeler bazen daha büyük görüntülerle rahatsız edici boyutlara çıkabiliyor. Genellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan bu lekeler burunda, yanaklarda, dudak üstlerinde, kulaklarda, alın ve boyu kısımlarında görülür. Yüz bölgenizde olağan dışı bir lekelenmeyi fark etmiş olursanız güneş lekelerine maruz kalmış olabilirsiniz. Bu lekeleri doğal yöntemlerle geçirmek aşağıda belirttiğimiz yağ önerilerini dikkate alabilirsiniz.

Sarı Kantaron yağı:

Güneşten meydana gelen cilt lekelerine iyi gelen sarı kantaron yağı, aynı zamanda yanık izlerine ve sivilce izlerine de birebirdir. Düzenli olarak kullanılan sarı kantaron yağı ile ciltte oluşan lekelerinizden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Zeytinyağı:

Cilde nem ihtiyacını büyük oranda verebilen E vitamini deposu zeytinyağını düzenli olarak yüzünüze ve vücudunuza uygulayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı:

Ciltte oluşan lekelere birebir iyi gelen çay ağacı yağı, cilt renginin de açılmasına yardımcı olur.

Elma Sirkesi:

İçeriğinde doğal asit bulunduran elma sirkesi güneşten meydana gelen ve aynı zamanda yaşlılıktan oluşan lekelerin önüne geçmenize yardımcı olabilen doğal bir üründür. Yarım çay kaşığı elma sirkesiyle yarım çay kaşığı limon suyunun karıştırılmasıyla elde edilen karışımı pamuk yardımıyla cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Süt:

İçeriğinde bulunan laksit asit sayesinde cilt rengi açılır ve aynı zamanda hücrelerin de yenilenmesi sağlanır. Lekeli bölgelere sürülen süt 15 dakika bekletildikten sonra yıkanır.

Aloe Vera:

Her derde deva olarak nitelendirilen aloe vera bitkisinden sıkarak çıkardığınız jeli güneşin derinize zarar verdiği yerlere rahatlıkla sürebilirsiniz.

Yeşil Çay:

Antioksidan özelliği bulunan yeşil çayında güneş lekelerine karşı kullanabileceği söyleniyor. Tek yapılması gereken sıcak suyun içinde demlenmeye bırakılan yeşil çay poşetini sonrasında bir pamuğa sıkmak ve pamuğu lekelerin üzerinde gezdirmek.

Güneş lekeleri için maske tarifi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

Yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Cilt beyazlatma özelliği içeren karbonatı yoğurt ile karıştırın ve daha sonra tercihinize göre limon suyunu da ekleyin. Elde ettiğiniz maskeyi göz çevreniz hariç yüzünüzün her yerine iyice yayın ve 15 dakika bekleyin. 15 dakika sonra yüzünüzü masaj yaparak yıkatın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal