Güneş Kremi Kullanmak Neden Önemlidir?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ısınan havalarda cildimiz güneş ışıklarına maruz kalmaktadır. Cildimiz hem havaların ısınması hem de çevresel etkenlerden dolayı bu zamanlarda daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Her dönem kullanılması gereken güneş kremi cildimizdeki etkileri neler? Detaylar haberimizde...

20.06.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-15:58) Güneş Kremi Kullanmak Neden Önemlidir?

Güneş ışınları vücudumuza yararlı olması kadar fazla maruz kalındığında ciltte yaşlanma başta olmak üzere istemeyeceğimiz etkilere neden olur. Özellikle güneş ışınlarının cildimizde oluşturduğu kahverengi lekelere karşı önlem alınmazsa daha sonra bu lekelerden kurtulmak oldukça uğraştırıcı olacaktır.

GÜNEŞ IŞINLARININ ETKİLERİ NELERDİR?

Güneşten gelen UV (ultraviole-mor ötesi) ve IR (infrared- kızılötesi) ışınlar vardır. Cilde doğrudan etki eden UV ışınıdır. UV ışınlarından olan UVA, deri tabakasına kadar inebildiği için deride kızarıklık yapar ve kanser yapıcı etkisi vardır.

Güneş ışınlarından korunmanın en etkili yollarından biri kremlerdir. Bu kremler ışınlara karşı koruyucu kalkan görevi görmektedir. Krem, sprey, jel, losyon şeklinde çeşitleri vardır.

İYİ BİR GÜNEŞ KORUYUCU NASIL OLMALIDIR?

Cildinize uygun seçeceğiniz güneş kremi sizi zararlı etkenlere karşı koruyacaktır. Bir güneş kreminin sizi koruyabilmesi için hem UVA hem e UVB' ye karşı etkili olmalıdır. Sıcak havalarda aşırı terlemelere karşı kullanacağınız güneş koruyucu suya ve tere karşı dayanıklı olmalıdır. Cildi tahriş etmemelidir.

Güneş kremlerinizi kendi cilt yapısına ve ten renginize göre seçmelisiniz. Kuru bir cilde sahip olanlar yoğun kıvamdaki ürünleri tercih edebilir. Eğer yağlı ve akneli bir ilde sahipseniz tercihiniz akışkan kıvamdaki yağlı olmayan ürünler olmalıdır. Bununla beraber cilt tonunuzun koyu renkli ve açık renkli olması da güneş kremi seçerken dikkat etmeniz gereken ayrı bir noktadır. Açık tenli kişiler güneş ışınlarına maruz kaldıklarında daha çok kızarırlar. Bu nedenle yüksek koruma faktörlü ürünler tercih edilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal