17.03.2021-14:37 (Son Güncelleme:17.03.2021-14:37)


1

GÜNER ÜMİT KİMDİR?

GÜNER ÜMİT KİMDİR?

Güner Ümit, 1945 yılında Eskişehir'de doğmuştur. Televizyon ekranlarında 1990'lı yıllarda TRT, Star TV, Kanal 6, Kanal D ve Atv ekranlarında gösterilen yarışma programı Turnike 'yi sunmuş, ayrıca dublaj sanatçısı olarak da yerli ve yabancı filmlerin seslendirmesinde yer almıştır.



2

Turnike programı, 1992'de TRT 1'de gündüz kuşağı yarışması olarak yayın hayatına başlamış, 1993 yılının başlarında Star Tv'ye transfer olarak yoluna "Süper Turnike" adıyla devam etmiştir. Yaz tatilinin ardından, yeni yayın döneminde Kanal 6'ya transfer olan program, burada "Mega Turnike" adıyla yayımlanmıştır. Star Tv, Süper Turnike yarışmasını Yıldo ile devam ettirmiş ve rekabet oluşmuştur. 28 Şubat 1994'de Mega Turnike'nin 100. programı ekranlara gelmiştir. 1 Temmuz 1994'te yayımlanan 200.bölümle Kanal 6'da Mega Turnike sona ermiştir. Star Tv'ye transfer olmuş, burada 11 Ekim 1994 tarihinden itibaren "Süper Turnike" adıyla yayımlanmıştır. 9 Ocak 1995 tarihli canlı yayında Süper Turnike adlı programında "Yoksa siz Kızılbaş mısınız?" şeklinde bir gaf yapmış ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle program yayından kaldırılmıştır. 24 Nisan 1995'te "Turnike 2000" programıyla Kanal D'de ekranlara dönmüş, hata yaptığını ve cezasını çektiğini belirtmiş, özrünü dilemiş, ilk programında Aleviler'den çiçek almıştır. Buradaki macerası 30 Haziran 1995'te sona ermiştir.



3

PROTESTO EDİLDİ

PROTESTO EDİLDİ

90'lı yıllarda Türkiye'nin en çok izlenen yarışma programı Turnike'nin sunucusu Güner Ümit, canlı yayında "Yoksa siz Kızılbaş mısınız?" dedi ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle ekranlara veda etti. Hatta o dönem çalıştığı kanalın önünde de insanlar tarafından protesto edildi.



4

Ümit kötü bir niyetinin olmadığını söyledi, Alevi vatandaşlardan özür diledi ama bir daha eski günlerine dönemedi.



5

SON HALİ ŞAŞIRTTI

SON HALİ ŞAŞIRTTI

Ümit Güner'in son hali görenleri şaşırttı.



6

UNUTULMAYAN CANLI YAYIN GAFLARI

UNUTULMAYAN CANLI YAYIN GAFLARI

Canlı yayın kazaları sık sık yaşanıyor. İşte unutulmayan, akıllara kazınan gaflar ve o ünlü isimler...



7

RASİM OZAN KÜTAHYALI

RASİM OZAN KÜTAHYALI

Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak Sa..su” diyerek niteledi. Kütahyalı’nın bu sözleri ardından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Kütahyalı bu skandal gafın ardından Beyaz TV ve Sabah Gazetesi'nden kovuldu.



8

LEYLA ALATON

LEYLA ALATON

Ünlü iş kadını Leyla Alaton, dün katıldığı bir TV programında sarf ettiği sözlerle sosyal medyanın gündemine oturdu. Alaton, iş dünyasında kadınların yer edinebilmek için erkeksileştiği yönündeki sava karşı çıkarak, "Çünkü, asıl t...ak kadınlarda da ondan. Çok daha cesur olan kadınlar" dedi.



9

TARKAN

TARKAN

Tarkan, Şöhretin ilk yıllarında bir canlı yayın sırasında kendisiyle röportaj yapmak isteyen Savaş Ay’ın yanından ‘Çişim geldi’ diyerek uzaklaşmıştı. Sonradan bu söz yüzünden Tarkan’ın başı çok ağrıdı, hatta müzik hayatına nokta koyup Almanya’ya yerleşeceğini açıkladı.



10

ATA DEMİRER

ATA DEMİRER

Beyaz Show'a konuk olan şovmen Ata Demirer, canlı yayına telefonla bağlanan bir genç kızın "Kız arkadaşınız var mı" sorusunu yanıtlarken gaf yaptı. Genç kız, Demirer'e "Eğer yoksa" deyince, şovmen hemen atılıp "Verecen mi?" dedi ve stüdyoda buz gibi bir hava esti. Demirer, hatasını anladığında ise iş işten geçmişti.



11

HANDE ATAİZİ ve SEVDA DEMİREL

HANDE ATAİZİ ve SEVDA DEMİREL

Cem Davran ile Hande Ataizi'nin sunduğu ‘İki Kere Kiki' adlı eğlence programına Arto ile Sevda Demirel konuk oldu. Programda, Arto'nunda kışkırtmasıyla hararetli anlar yaşandı ve Ataizi ile Demirel arasında söz düellosu başladı. Ataizi, ‘‘Hiç olmazsa beni senin gibi polis basmadı'' deyince, Demirel de, ‘‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun o...pu, ben senin gibi camlara çıkıp donumu çıkarmadım. Ayrıca beni İstanbul Emniyet Müdürü akladı'' diyerek Hande Ataizi'ne tokat attı.



12

İBRAHİM TATLISES

İBRAHİM TATLISES

Uzun yıllardır ekranlara gelen İbo Şov geçtiğimiz sezon bir skandala sahne oldu. Programda kavga konuk sanatçı Yıldız Tilbe’nin “Kandıramazsın Beni” adlı şarkısını söylerken Tatlıses’in şarkıyı yarıda kesmek istemesiyle başladı. Tilbe, Tatlıses'in tüm engelleme çalışmalarına rağmen şarkısını tamamladı. Araya giren reklamların ardından Tatlıses, konuğu Yıldız Tilbe’nin kendisine saygısızlık söyledi. Hararetli tartışmalardan sonra Tilbe programı terketti ve İbo Şov ekranlardan kaldırıldı. Tartışma devam ederken konunun nasıl oraya geldiği hiç belli olmayan bir anında "Beni dövdüler abi” dediğin zaman seni pezevenklerin elinden aldım." diye bir laf etti İbrahim Tatlıses.



13

EROL BÜYÜKBURÇ

EROL BÜYÜKBURÇ

Şarkı Söylemek Lazım isimli yarışma programında jüri üyeliği yapan Erol Büyükburç, program sunucusu Behzat Uygur'un kendisine söz hakkı vermemesi üzerine sinirlendi. Usta sanatçı, " Ben burada saksı değilim, bana da söz hakkı vereceksin, ben Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük sanatçısıyım, en çok bana söz hakkı vereceksin" diyerek tepkisini dile getirdi. Behzat Uygur ise olay karşısında 'Siz benim büyüğümsünüz, susuyorum' demekle yetindi.



14

SERAY SEVER

SERAY SEVER

"Seray Sever ve Erkekler" adlı programın çekimlerinde ünlü tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, Seray Sever'e ilginç bir sürpriz yaptı. Sohbet sırasında Sever'in, "Beni hiç kimse ellemedi" sözleri üzerine ayağa kalkan Poyrazoğlu, "İnsan yaşamadığı şeyleri yaşamalı" diyerek Sever'i hiç beklemediği bir anda taciz etti.



15

MEHMET ALİ ERBİL

MEHMET ALİ ERBİL

Sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil'in yaptığı Çarkıfelek programı da televizyonda yaşanan canlı yayın skandallarından nasibini aldı. İzleyenleri şoke eden olay Erbil'in kendisinden araba isteyen yarışmacıya küfretmesiydi. Erbil olayı şöyle anlattı: "O dönemde yalvarmalar had safhadaydı. Bir kadın telefonla bağlanmış, arabayı istiyor. 'Ne olur Mehmet Ali Bey, oğlum da yeni ehliyet aldı' diyor. Yalvardıkça yalvarıyor, kadın yarışmaya devam ederken ben kulise üstümü değiştirmeye gittim o sırada Oğluna da... diye küfrettim. Sesimi televizyondan duydum. Şok oldum 'anaaa' dedim... Onu da duydum! Artık yapacak bir şey kalmamıştı...'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr