Gündüz Bey tarihte nasıl öldü, kim öldürdü? Emre Basalak Kuruluş Osman'dan ayrıldı mı?

ATV ekranlarının en sevilen dizilerinden Kuruluş Osman'ın bu akşam yayınlanan 94. bölümünde izleyicileri şok eden gelişmeler yaşanacak. Dizinin yeni bölümde Osman Bey ve askerlerinin İnegöl'ü fethetmek kalenin üzerine yürüdüğü sırada Gündüz bey peş peşe kılıç darbeleri alacak. İzleyiciyi şok eden acı olayın ardından ise Gündüz beyin tarihte nasıl öldüğü araştırılmaya başlandı.

18.05.2022-21:20 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:20) Gündüz Bey tarihte nasıl öldü, kim öldürdü? Emre Basalak Kuruluş Osman'dan ayrıldı mı?

Her hafta Çarşamba akşamları ATV ekranlarından izleyicilerle buluşturulan Kuruluş Osman'ın 94. bölümünde çok farklı ve üzücü gelişmeler yaşanacak. Osman Bey'in ağabeyi olan Gündüz Bey'in herkesi oldukça fazla üzecek bir sahnesi gözler önüne serilecek. Dizinin yeni bölümünde İnegöl'ü fethetmek için kardeşi Osman bey ile kalenin üzerine yürüyen Gündüz beyi kalede kötü bir son beklediği görülüyor.

Peş peşe aldığı kılıç darbeleriyle kanlar içinde kalan Gündüz bey, İnegöl'ün fethi sırasında şehit düşüyor. Gündüz beyin ölümü izleyicileri çok şaşırtırken, çok sayıda kullanıcı Gündüz beyin tarihte nasıl öldüğünü araştırmaya başladı.

Gündüz Bey tarihte nasıl öldü

Gündüz Bey tarihte nasıl öldü, kim öldürdü?

Oğuzlar'ın Bozok kolunda Kayı Boyu'na mensup olan Ertuğrul Gazi ile Halime Hatun'un en büyük oğlu olan Gündüz Bey, Osmanlı Devleti kurucus Osman Gazi'nin ağabeyidir. Ayşe Hatun ile evliliği olan Gündüz bey'in Ayşe Hatun'dan Aydoğdu ve Aktimur adında iki oğlu vardır.

Eskişehir'de sancak beyliği görevinde bulunan Gündüz bey, diğer taraftan Osmanlı Devleti'nin ilk subaşısı olma görevini de üstlenmiştir. Subaşı, Osmanlılar döneminde kapıkulu süvarilerinin arasında seçilen ve savaşta güvenlik işlerine bakan barışta da halktan vergi toplayan kimsedir.

Subaşı görevine getirilen Gündüz bey, alpleri eğitip disiplini sağlamıştır ve beldenin dirliği ve düzenini muhafaza ederek savaşlara komuta etmiştir. Gündüz Bey, 1299 yılında olmuştur.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal