YPG'nin Hain Planına Bordo Bereli Önlemi!

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın kolu olan PYD/YPG varlığını ‘milli güvenlik meselesi’ olarak duyuran Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nı alternatifli planladı.

23.01.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 23.01.2018-10:26) YPG'nin Hain Planına Bordo Bereli Önlemi!

Zeytin Dalı operasyonu sıfır yanlışla yürütülürken kaçacak delik arayan PYD, ‘siviller katlediliyor’ algısı oluşturmak amacıyla Afrin’de hendek savaşı planına sarıldı. Örgütün sivil kalkan hamlesine karşı TSK, Güneydoğu’da hendek terörünü sona erdiren bordo berelileri devreye sokacak.

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın kolu olan PYD/YPG varlığını ‘milli güvenlik meselesi’ olarak duyuran Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nı alternatifli planladı. Afrin’in tüm cephelerden kuşatma stratejisine göre hazırlanan planlarda, örgütün kent merkezinde Güneydoğu’daki gibi hendek savaşı stratejisi izleme ihtimaline karşı da önlemler alındı.

HAİN TALİMAT

İstihbarattan elde edilen bilgiye göre, operasyonun ilk üç gününde kırsalda fazla direnemeyen örgüt, Afrin’in merkezinde şehir savaşı yapmaya hazırlanıyor. Örgütün teröristlere ‘sivillerin arasına karışın’ talimatında bulunduğu, TSK’nın şehre girmesinden sonra da ‘Siviller katlediliyor’ propagandası yapmayı hedeflediği ifade ediliyor. PKK’nın, Güneydoğu’da uygulamaya kalkıştığı hendek savaşı stratejisinin Afrin’de de devreye sokacağı bildirildi. Diyarbakır Sur, Şırnak Nusaybin başta olmak üzere 10’a yakın il ve ilçe merkezinde Temmuz 2015’te başayan ve 265 gün süren ‘hendek terörü’nü, TSK ile Emniyet güçleri sivillere zarar vermeden bastırmıştı. PKK’nın sahiplendiği binalara tek tek operasyon gerçekleştirilirken, kalkan olarak kullanılan siviller tahliye edilmişti. Operasyonlarda 3 bin 583 terörist etkisiz hale getirilmişti. Hem TSK hem de Emniyet Özel Kuvvetler’in sivillere zarar vermeden gerçekleştirdiği operasyonların başarısı terörle mücadelede örnek gösterilmişti.

Harekat için yapılan planlar arasında terör örgütünün Güneydoğu’daki gibi hendek ve barikatlarla karşı koyma stratejisi de ilave edildi. TSK’nın, hendek terörüne karşı mücadele eden Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Bordo Berelileri Afrin kent merkezi tamamen sarınca devreye sokacağı bildirildi. Bu şekilde hendek teröründe mücadele eden Bordo Bereliler’in deneyimlerinden yararlanılırken, sivillerin zarar görmemesi de sağlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal