Valilik'ten Önemli Açıklama! Operasyon Başlıyor

Hakkari Valiliği tarafından, şehir merkezi ile ilçelerdeki 31 yerleşim alanının 15 gün zaman 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği ifade edildi.

09.03.2018-16:18 - (Son Güncelleme: 09.03.2018-16:15) Valilik'ten Önemli Açıklama! Operasyon Başlıyor

Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK ile diğer terör örgütlerinin son zamanlardaki terör ve yıldırma saldırılarının, şehrin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz yönde etkilediği ifade edildi. Saldırılar sonucu halkın ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ile seyahat etme özgürlüğünü kullanmaktan mahrum kaldıkları belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Günlük hayatları olumsuz yönde etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır. Valilik makamımız, ilk önce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Tedbirler kapsamında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarındaki 31 bölgenin, 10 Mart 2018 günü saat 00.00.01'den 24 Mart 2018 günü saat 23.59.59'a kadar 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiştir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal